Kamen spoticanja: Kako Mostu 6 ministarstava, a nama ništa?

Vijesti 04. ožu 201609:27 > 09:33
N1 (ilustracija)

Most i Domoljubna koalicija sastali su se u Saboru nešto prije 9 sati, a sastanku se odazvala i stranka Milana Bandića. Nisu dali izjave, no slali su poruke prema medijima da se ne radi ni o kakvom kriznom sastanku.

Naša reporterka Tina Kosor Giljević javlja iz Sabora da zastupnici poručuju kako se radi o sastanku uoči rasprave i glasovanja u Saboru, točnije, u HDZ-u tvrde da se nekad petkom održavaju takve konzultacije.

Ivan Kovačić (Most) nakon sastanka je izjavio: “Nema sukoba unutar koalicije, dogovorili smo se podržati odluku Odbora za medije oko smjene Radmana”.

Naime, poznato je da u Domoljubnoj koaliciji ne cvjetaju ruže, a stvari eskalirale jučer, kad je Darinko Kosor rekao da se ona mora ili resetirati ili se trebaju raspisati novi izbori, dok HSP AS već neko vrijeme kritizira Most i govori da stvari ne funkcioniraju.

Most govori da nekim manjim strankama smeta podjela fotelja, što manje stranke ne opovrgavaju – ističu kako imaju također 15 zastupnika, i dok je Most dobio čak šest ministarstava, oni nisu dobili ništa.

Vijeće za suradnju također se ne sastaje i ne donosi odluke, a pitanje je koliko se takve odluke provode.

Nadalje, krizni sastanak Domoljubne koalicije zakazan za sinoć u Koprivnici je iznenada otkazan, a Tomislav Karamarko je to pravdao nedostatkom vremena. Šef HDZ-a i šef Mosta, Božo Petrov, osim toga, držali su ovog tjedna i odvojene presice pa se postavljalo pitanje komuniciraju li s mostom.

Pitanje je i govori li vrijeme sastanka – uoči sjednice Vlade – da se donese odluka oko ministra branitelja, o kojemu se već dugo razglaba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.