'Već tri, četiri dana nema komunikacije na razini Vlade'

Vijesti 30. svi 201612:40 > 13:31
PIXSELL/Patrik Macek

Na svečanoj sjednici Sabora razgovarali smos čelnikom Mosta Božom Petrovim. 'Ja sam spreman podnijeti ostavku ako Karamarko ostane u Vladi', kazao je Petrov, 'jer pojedinac ne može biti iznad države'.

‘Vlada tri do četiri dana nije imala nikakvu komunikaciju’, kazao je Petrov nakon sjednice Sabora.

Na pitanje može li zamisliti Vladu u kojoj njegovi ministri ostaju, a on odlazi – Božo Petrov odgovorio je – teško.

‘Ostajemo pri odluci za opoziv’, ponovio je Petrov.

“Što se tiče nas, ako smo za opoziv, ne vidim kako možemo ostati. Rekao sam da će Nacionalno vijeće donijeti konačnu odluku, ali teško da ćemo smanjivati kriterije. 12 zastupnika MOST-a ostaje pri odluci za opozivom”, izjavio je šef MOST-a.

‘Mi ne napadamo vladu niti želimo Vladi loše. Sve naše izjave idu u smjeru da želimo zaštititi Vladu. Mi definitivno želimo da Vlada opstane, ali ne pod bilo koju cijenu. Vlada ne moze biti taoc jedne osobe. Došlo je vrijeme da budemo odgovorniji prema građanima’, rekao nam je.

‘Ja sam spreman podnijeti ostavku ako Karamarko ostane u Vladi’, kazao je, ‘jer pojedinac ne može biti iznad države’.

Petrov je, također, rekao da ne bi preporučio MOST-ovim zastupnicima da se uključe HDZ-u kada bi se to i pokušalo, nadam se da neće, to neće funckionirati, ovih 12 zastupnika ostat će pri svom mišljenju.

‘Suradnja u Vladi mora uvijek postojati, ne smijete u pitanje dovesti funckionalnost Vlade. Ne želimo da Vlada pati, no pozivam i drugu stranu da pokuša uvidjeti da je došlo vrijeme da se drugačije odnosimo prema javnom djelovanju. Mi nismo nikad davali utlimatume, ali došlo je vrijeme da budemo drugačiji prema građanima’.

Na pitanje zašto nema Karamarka na svečanosti u Saboru kazao je: ‘Ne znam zašto se Karamarko nije pojavio na svečanoj sjednici, to je njegov osobni izbor, morate njega pitati’.