Povjerenstvo još uvijek nije dobilo svu dokumentaciju

Vijesti 02. lip 201613:23 > 13:27
Grgo Jelavic/PIXSELL

"Još uvijek nemamo sve dokumente potrebne za donošenje odluke, pa smo zatražili dodatnu dokumentaciju i dodatna očitovanja, no za sada ne mogu precizirati što smo i od koga zatražili jer bi se time mogao kompromitirati postupak", rekla je Orešković novinarima.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković izjavila je u četvrtak da je Povjerenstvu stigla određena dokumentacija u vezi slučaja Karamarko, prije svega poslovna dokumentacija za trgovačko društvo Drimia, kojem je vlasnica Karamarkova supruga Ana Karamarko, no za donošene odluke čekaju dodatno zatraženu dokumentaciju i očitovanja.

“Još uvijek nemamo sve dokumente potrebne za donošenje odluke, pa smo zatražili dodatnu dokumentaciju i dodatna očitovanja, no za sada ne mogu precizirati što smo i od koga zatražili jer bi se time mogao kompromitirati postupak”, rekla je Orešković novinarima.

Povjerenstvo ne može donijeti odluku dok ne dobije sve što je tražilo

Izrazila je uvjerenje da će sva dokumentacija stići na vrijeme i da će Povjerenstvo odluku donijeti prije roka o izglasavanju nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku u Hrvatskom saboru. Najavila je da će na samoj javnoj sjednici Povjerenstva, na kojoj se budu iznosili razlozi na temelju kojih se odlučuje, biti jasno što je Povjerenstvo tražilo, od koga i kada.

Orešković je ustvrdila da Povjerenstvo ne može donijeti odluku ako ne dobije sve bitno što je tražilo i da, sa svoje strane, postupa vrlo promtno. “Vjerujem da ćemo dobiti potrebne dokumente i da ćemo odluku moći donijeti na vrijeme”, kazala je.

Josip Petrović, čija je tvrtka Petrius poslovala s tvrkom Drimia, dostavio je očitovanje i izrazio spremnost da, ako bude potrebno, dostavi i dokumentaciju, rekla je Orešković. Također je navela da se od Tomislava Karamarka, koji je uputio zahtjev Povjerenstvu da ispita je li bio u eventualnom sukobu interesa, dokumentacija nije niti tražila, već samo da pojasni okolnosti temeljem nekih dokumenta, s obzirom na njegovu funkciju potpredsjednika Vlade.

Hrvatski sabor o SDP-ovu prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Karamarku treba glasovati do 18. lipnja.