Kosor o Mariću: Iz Agrokora došao, u Agrokor će se i vratiti

Vijesti 15. lip 201615:11 > 15:12
N1

Bivša premijerka Jadranka Kosor rekla je u specijalnom programu N1 da je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dobra, i smatra da je šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio spreman na nju.

“Ovo je važna odluka, ali s druge strane i nije jer da nije bila ovakva kakva jest, budući da se radi o predsjedniku velike stranke i prvom potpredsjedniku Vlade, radi se o političkim i moralnim kriterijima. Dakle, da odluka i nije bila ovakva on bi bio u nezavidnom položaju. Odluke Povjerenstva često nailaze na gnušanje političara, sjetimo se i izjave predsjednice koja je na njihovo mišljenje rekla da bi “opet učinila isto.”

Podsjećamo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u podne je započelo s čitanje obrazloženja odluke o prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a dva sata kasnije većinom glasova odlučilo da on jest bio u sukobu interesa zbog afere Konzultantica po svim prijavljenim točkama. Više o tome na poveznici.

Kosor kaže da je dan za Hrvatsku dobar jer se Povjerenstvo pokazalo kao dobro i odgovorno tijelo, i smatra da je Karamarko imao dobre stručnjake uz sebe koji su ga zasigurno pripremili na današnju odluku.

Komentirala je i inicijativu za opoziv premijera.

“Osoba koju se prikazivalo kao najbolje rješenje za nas, nju se sada prikazuje kao osobu koja šteti zemlji i koja mora otići. To je nevjerodostojno”, kaže Kosor o premijeru Tihomiru Oreškoviću, a Karamarkov slučaj usporedila sa Sanaderovim.

“Razlika je što je kada je Ivo Sanader rekao da odlazi, no u tom trenutku se još nije znalo zašto i MOL nije bio niti na vidiku, no uskoro se sve počelo pojavljivati”, povukla je paralelu sa sadašnjim razlozima odlaska Karamarka.

Marić je iz Agrokora došao, a u Agrokor će se i vratiti

“U ovom  slučaju bi svi trebali biti, ne oprezni, nego se na dugom štapu držati od slučaja s MOL-om, jer je to od strateške važnosti za Hrvatsku”, kazala je Kosor među ostalim, koja je komentirala i Zdravka Marića, HDZ-ovog kandidata za idućeg mandatara.

“Marić je iz Agrokora došao, a u Agrokor će se i vratiti”, komentirala je trenutačnog ministra financija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.