"Nekad hrvatska reprezentacija, danas Mamićeva prćija"

Vijesti 27. lip 201611:37 > 12:07
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uz jadransku magistralu u Brodarici pokraj Šibenika izvješeni su transprenti protiv Hrvatskog nogometnog saveza i jednog od njegovih čelnika Zdravka Mamića.

Poruka navijača glasi: “Nekad hrvatska reprezentacija, danas Mamićeva prćija” te “HNS mafija”.

I u Šibeniku je, naime, priveden jedan od navijača koji se sumnjiče za sudjelovanje u neredima na utakmici hrvatske i češke nogometne reprezentacije u francuskom Saint-Etiennu.

Kako je ovih dana naveo ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, većina izgrednika dolaze iz Splita, a dio ih je kriminalistički obrađen i u Puli. Ministar je ujedno i pozvao navijače da ne rade izgrede, već da surađuju u rješavanju onoga što ih tišti.

A da ih tišti Zdravko Mamić, ne govori samo ovaj transaparent, već i dugogodišnji sukob s Mamićem, koji je osim kroz inicijative i priopćenja navijačkih skupina, vidljiv i s fasada velikog broja hrvatskig gradova, gdje se navijači s Mamićem razračunavaju grafitima.

Ipak, fokus i salve kritika su nakon incidenta u Francuskoj, primarno zahvaljujući predsjednici Republike i drugim dužnosnicima, usmjereni isključivo prema navijačima, s kojima bi se oduzimanjem građanskih prava obračunao i pretendent za premijersko mjesto, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.