Željka Markić pozvana na informativni razgovor u DORH

Vijesti 04. pro 201414:44 > 19:55
Damjan Tadic / CROPIX

Čelnica inicijative U ime obitelji Željka Markić rekla je danas novinarima kako DORH već neko vrijeme poziva članove njene inicijative na obavijesne razgovore. Na informativni je razgovor pozvana i ona sama.

Tvrdi da je to mobbing aktualne vlasti.

“Zaključujemo da se radi o pokušaju pritiska državnih institucija na našu Inicijativu.”, rekla je Markić dodavši kako smatra da je razlog tome njihov ‘građanski aktivizam i sva pitanja koja u ovom trenutku otvaraju’.

Odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnog tima inicijative U ime obitelji, rekao je kako nemaju detalje o razlozima poziva na razgovore. Na razgovor je pozvano nekoliko članova koji su potpisali izjavu o tajnosti, kazao je Planinić.

Na informativni je razgovor pozvana i Željka Markić te se planira odazvati.

“U izvješćima nekih medija s današnje izvanredne konferencije za medije građanske inicijative „U ime obitelji“ navedeno je kako se članica Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ dr. Željka Markić nije odazvala pozivu PNUSKOK-a na obavijesni razgovor, što je netočno i nije rečeno na današnjoj konferenciji za medije. Dr. Markić odazvat će se pozivu2, priopćili su u četvrtak navečer iz inicijative “U ime obitelji”.