Praznici za svu djecu ipak će trajati do 16. siječnja?

Vijesti 13. pro 201616:23 > 16:25
Pixabay

Drugo polugodište za osnovne i srednje škole za sve učenike moglo bi početi 16. siječnja, a ne kako je planirano u četvrtak 12. siječnja, doznaje HRT.

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić za HRT je rekao kako je pitanje početka drugog polugodišta otvorio na kolegiju te da će se konačna odluka donijeti krajem tjedna.

Podsjetimo, još uvijek važeća odluka resornog ministarstva, kako smo pisali prošloga tjedna, ne vrijeđa samo roditelje, nego i nastavni kadar koji bi trebao ta četiri dana stati pred djecu slabijeg imovinskog stana i održavati im nastavu, dok njihovi bolje situirani vršnjaci upražnjavaju njima nepriuštive aranžmane. “Ljuti smo. Nije fer da djeca koja nemaju love za skijanje budu tako ‘nagrađeni’ i da – dok njihovi prijatelji odmaraju – oni moraju grijati stolac u školi. Pa i siromašna djeca vole biti doma, igrati se, odmarati… Ali ne, država im to BRANI”, navodi u izjavi za N1 učiteljica koja predaje u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu. Više čitajte OVDJE.

Iz Ministarstva su nam tada objanili kako je i zašto došlo do ovakve odluke, navodeći i da je šest županija zatražilo drugačije trajanje zadnjeg tjedna zimskog odmora, što im je i odobreno.

Više donosimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.