Inspektor objavio snimke krivolovaca: Liječnici, političari

Vijesti 10. sij 201817:54 > 18:02
MorgueFile (ilustracija)

Viši inspektor zaštite okoliša Željko Vuković objavio je fotografije i snimke hvatanja lovaca u krivolovu na svojem Facebook profilu.

“Nakon cjelonoćne zasjede s pripadnicima Interventne policije MUP-a. Riječ je o liječnicima, političarima i talijanskim biznismenima”, napisao je Vuković u statusu i dodao da se radi o neobjavljenim snimkama talijanskih i hrvatskih krivolovaca na prepelice.

Ovo je prvi put da su objavljene snimke hvatanja krivolovaca, a nastale su prije otprilike šest godina. Inspektor je u komentarima otkrio da je tada Talijanima napisao po 20.000 kuna kazne, piše Index.

Kao inspektor radi već 15-ak godina i tada je u razgovoru za Jutarnji list otkrio da je lovio razne krivolovce: hrvatske dužnosnike, liječnike, gradonačelnike iz Italije, visoke časnike talijanske vojske. No, imena hrvatskih visokopozicioniranih dužnosnika nije htio otkriti.

Zbog svog predanog rada u lovu na krivolovce u Rimu je nagrađen priznajem talijanske službe koja se bavi suzbijanjem krivolova.

Otkriva kako u krivolovu najviše uživaju Talijani koji u hrvatska lovišta dolaze isključivo na poziv raznih agencija za lovni turizam. Talijani često budu uhvaćeni jer im domaćini objasne kako se danju ne smije loviti na elektrovabilice, a da je noću to dopušteno.

Najčešće love prepelice, prije svega zbog njihove velike vrijednosti u talijanskim restoranima. Cijene porcije takvih delicija kreću se između 200 i 300 eura.