Divjak: Apeliram da sjednica Senata bude otvorena

Vijesti 16. velj 201810:21 > 10:28
N1

Ministrica Blaženka Divjak pozvala je Sveučilište u Zagrebu da sjednicu Senata na kojoj će kandidati za rektora predstaviti svoje programe, otvori za javnost.

“Ne radi se samo o izboru koji je važan za Senat, nego i za cijelu Hrvatsku. Najveće sveučilište u Hrvatskoj osim ogromnog potencijala ima i jasnu javnu odgovornost. Apeliram da sjednice budu otvorene i da javnost ima pristup informacijama”, rekla je Divjak.

Komentirala je i izjave saborskog zastupnika Hrasta, Hrvoja Zekanovića, koji se pribojava da Hrvatsko društvo knjižničara otvara put tome da se u sve knjižnice u Hrvatskoj uvedu LGBT odjeli.  

“Zekanović ima pravo na svoje mišljenje, a mi moramo omogiućiti da ljudi koji su stručni odlučuju na temelju svojih standarda i struke gdje će takvi odjeli biti. Sigurna sam da će to napraviti odgovorno”, smatra ministrica.

Što se tiče natječaja za ERS, ministrica kaže: “Ne znam rezultate. Nakon što se zatvorio natječaj, mora se iščistiti baza. Vjerujem da ćemo krajem sljedećeg tjedna imati sve brojčane podatke. Svi kandidati sa svom dokumentaicjom bit će dostupni online. Nakon toga PSP pokreće postupke koji se odnose na izbor, natječajem propisano da je to 40 dana.”