Kako će Zagreb dočekati Vatrene? Ovo je dio programa

Vijesti 13. srp 201809:43 > 10:00
REUTERS/Antonio Bronic

Hrvatska i Zagreb pripremaju se za veliki doček hrvatske nogometne reprezentacije, bez obzira na to kako će završiti finalna utakmica protiv Francuske koja je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.

Organizacijski odbor dočeka, u kojem sjede predstavnici Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza te redatelj Krešo Dolenčić, već su održali niz sastanaka, a na jučerašnjem su pripremili svojevrsni hodogram cijelog događanja.

Prema predviđanjima, naša reprezentacija Moskvu bi trebala napustiti dan nakon finalne utakmice, dakle u ponedjeljak u 11 sati. Let iz Moskve do Zagreba trebao bi trajati otprilike dva i pol sata, te se slijetanje naših “vatrenih” očekuje u 13.30. U to vrijeme program na Trgu bana Josipa Jelačića već bi trebao početi, a očekuje se da bi na središnjem zagrebačkom Trgu reprezentaciju moglo dočekati i 100.000 ljudi.

Nakon slijetanja reprezentaciju u Zračnu luku “Dr. Franjo Tuđman”, izbornika Zlatka Dalića, Luku Modrića i ostale naše reprezentativce dočekat će samo mažoretkinje i brojni navijači, nakon čega će otvorenim autobusom na kat naši reprezentativci krenuti prema vojsci navijača na centralnom hrvatskom trgu. Autobus s “vatrenima”, kako se nagađa, najvjerojatnije će u Zagreb ući Ulicom Savezne Republike Njemačke, potom Avenijom Dubrovnik, Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske bratske zajednice do Vukovarske, te Savskom i Ilicom do samog Trga. O toj trasi pravodobno će izvijestiti i zagrebačka policija.

Njihov dolazak na Jelačićev trg očekuje se oko 14.30 sati, a vrlo brzo nakon toga, ideja je organizatora, Trg bi trebala preletjeti Krila Oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Za takvu ideju blagoslov još mora dati Ministarstvo obrane. Cijeli program na Trgu bana Jelačića trebao bi trajati oko sat vremena.

Navijače će dočekati Zaprešić Boysi koji bi trebali biti jedini izvođači na dočeku, moguće je da se još neke pjesme puste na matricu, a prema programu trebale bi se pjevati isključivo navijačke pjesme te domoljubna budnica “Moja domovina”. U vrijeme izvođenja te pjesme na Trgu bi se trebali ispaliti crveno-bijeli konfeti te će se u nebo pustiti tisuće crveno-bijelih balona, piše Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.