Jandroković: Prgomet je nevjerodostojan, HRID je besmislen

Vijesti 23. stu 201510:35 > 11:36
N1

'Nisam zabrinut zbog toga što Prgomet osniva HRID', kazao je Gordan Jandoroković našoj reporterki pri ulasku u središnjicu HDZ-a uoči novog kruga pregovora HDZ-a s Mostom.

‘Nisam zabrinut nimalo jer su neuvjerljivi, Prgomet je već pokazao da je nevjerodostojan, i taj projekt nema nikakvog smisla’, rekao je Jandroković reporterki Nikolini Zavišić komentirajući za danas najavljenu osnivačku skupštinu Hrida.

Podsjetimo, udruga Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) održat će u ponedjeljak u Zagrebu skupštinu u vezi s najavljenim osnivanjem stranke.

Bivši član Nacionalnog vijeća Mosta Drago Prgomet najavio je da će njegova udruga Hrid, s kojom je sudjelovao na prethodnim parlamentarnim izborima u sklopu platforme Most nezavisnih lista, nastaviti svoj rad kao politička stranka.
Stranka Hrid nastavit će raditi u okviru političke platforme Most koji, istaknuo je Prgomet, ima njihovu apsolutnu potporu sve dok se zalaže za reforme poput javne uprave, teritorijalnog ustroja i visokog obrazovanja. Udurga Hrid je osvojili tri saborska mandata na listi Mosta u prvoj izbornoj jedinici.

Petrov je izmanipuliran

Progmet se u nedjelju navečer osvrnuo na pismo koje je poslao zastupnicima MOST-a.

”Ne bih koristio tako grubu riječ da smo prevareni, ali građanima je trebalo reći tko stoji iza MOST-a i da je Nacionalno vijeće savjetodavno tijelo čija zadaća nije da odlučuje s kime će koalirati. Građani su dali povjerenje 19 ljudi”, rekao je Prgomet.

Za Božu Petrova je izrazio nadu da kao mlad čovjek neće biti još jednom izmanipuliran, kao što je bio izmanipuliran u slučaju Prgometova sastanka s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, nakon kojega se MOST od njega distancirao.

Prgomet nije htio govoriti o imenima ljudi koji bi mu se, od izabranih zastupnika MOST-a, mogli pridružiti u novoj političkoj stranci.

 Karamarko želi da Most ostane homogen

‘Naše reforme su pripremljene i opsežne, i nadam se da će pregovori uskoro završiti jer Hrvatska nema vremena, u pitanju je gospodarsko stanje i sigurnnosni aspekt zemlje’, kazao je Karamarko novinarima.

Komentirajući mogućnost tripartitne vlade (SDP, HDZ, Most) Karamarko je rekao da to nije dobro rješenje. ‘Most i HDZ su se borili protiv iste vlade koja je državu dovela u ovo stanje i ne vidim smisao u novoj, tripartitnoj, vladi’.

Što se formiranja Prgometove stranke HRID tiče, Karamarko kaže da o tome ne želi misliti, već da želi da ‘njih 18 iz Mosta ostanu homogeni i složni, da donesu pametnu odluku te da s pravim reformskim snagama dođu na vlast. Opširniju verziju Karamarkovih izjava pročitajte OVDJE.