Bivši dubrovački pročelnik za katastar i tri geodeta osuđeni zbog zlouporabe položaja

Vijesti 15. srp 202415:45 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Zbog zlouporabe položaja i ovlasti na Županijskom sudu u Splitu je na zatvorsku kaznu od godinu dana, uvjetno na pet godina kažnjen bivši pročelnik Područnog ureda za katastar Dubrovnik Davor Medić (70), a uvjetom su kažnjena i trojica geodeta.

Osim njega su još kažnjeni B.I. (58) na zatvorsku kaznu od godinu dana koja je preinačena na uvjetnu od četiri godine, te B.P. (55) i P.Ć. (40) koji su dobili identično osmomjesečni zatvor u koji neće ići ako u roku od dvije godine ne naprave neko drugo kazneno djelo.

Medić, kojega se teretilo za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, je sve priznao, a s obzirom na visoku životnu dob i zdravstveno stanje s USKOK- om se dogovorio.

Osim uvjetne zatvorske kazne je dobio i sporednu novčanu kaznu od 15 tisuća eura, a mora vratiti i 9400 eura koje je stekao kaznenim djelom.

Glavni optuženi, Medić, je osuđen jer je prema optužnici od 2010., pa sve do 2016. s više stranaka dogovorio da će im, uz novčanu nagradu, izraditi geodetske projekte za izgradnju stambenih građevina ili za promjenu oblika katastarskih čestica unatoč tome što je bio svjestan da nije za tako nešto ovlašten.

U tome su mu pomagala trojica geodeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!