Božinović: Saborska većina je neupitna i stabilna

Vijesti 13. ruj 202411:53 0 komentara
Davor Božinović
Neva Zganec/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je uoči početka rada Hrvatskog sabora iduće srijede da je saborska većina neupitna i stabilna te da o tome uopće nije potrebno razglabati.

“U konačnici imate izjave i predsjednika Sabora i predsjednika Domovinskog pokreta koji su dali i brojčane podatke kolika je ta većina”, kazao je ministar sudjelujući u petak na svečanoj prisezi 19. naraštaja Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajca.

Pritom je podsjetio kako su i prošli mandat odradili s minimalnom potrebnom većinom od 76 zastupnika te da nije bilo nikakvih problema.

Božinović je komentirao i izjavu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića u kojoj je rekao da je razmišljao o ostavci nakon tragične nesreće Jadrolinijinog trajekta u Malom Lošinju, kada su pri padu rampe poginula trojica mornara, a jedan je teško ozlijeđen, no da je ostao jer želi istinu o nesreći.

“Činjenica da nije lako dati jednu takvu izjavu pokazuje njegovo razumijevanje i odgovornost za taj slučaj. Također, rekao je da mu je kao ministru najvažnije da se utvrdi istina i sigurna sam da će on tu istinu, kao i svi mi, a on posebno, dočekati kao ministar”, kazao je Božinović.

Ministar se osvrnuo i na predstojeći nogometni derbi između Dinama i Hajduka koji će se održati danas na zagrebačkom Maksimiru.

“Policija će biti prisutna i spremna brzo i efikasno reagirati na bilo kakvo nepoštivanje zakona jer je naš prioritet sigurnost svih posjetitelja i građana”, rekao je pozvavši sve navijače da slijede upute i sigurnosne protokole.

Upitan sprema li policija neke dodatne mjere s obzirom na nedavno zabilježene navijačke nerede, Božinović je odgovorio da policija u ovakvim utakmicama pristupa sveobuhvatno. “Naravno da policija koristi sve potrebne mjere i alate koji joj stoje na raspolaganju, uključujući i analizu rizika”, nadodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!