Bulj: Naše generale su progonili zbog operacija čistih kao suza, a pogledajte što rade Izrael i Amerika

Vijesti 04. lis 202417:19 0 komentara

Saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj gostovao je u N1 Studiju uživo. S Ilijom Radićem je komentirao političke aktualnosti i moguću predsjedničku kandidaturu, o kojoj se već neko vrijeme govori u javnosti.

“U sljedećih nekoliko dana ću se javno očitovati o kandidaturi”, najavio je Bulj.

Međutim, kad je riječ o mogućem predsjedništvu, Bulj bi mogao naići na izazove u odnosu s premijerom Plenkovićem, s kojim često ulazi u sukobe. “Plenkovića sam na zadnjem aktualcu pitao jednostavno pitanje. Pitao sam ga hoće li naše vojnike slati na istočno bojište. Nije imao nikakav odgovor, već je krenuo sa smicalicama i napadima. Na to pitanje se odgovara sa da ili ne. Cijelo vrijeme gura Hrvatsku u taj rat. U prošlom mandatu je tražio da HV obučava ukrajinsku vojsku, a to je direktno miješanje u sukob.”

Vlada je odlučila poslati odluku o slanju vojnika u Njemačku, u misiju NATO-a za pomoć Ukrajini. Tu odluka nije potpisao predsjednik Milanović, a Andrej Plenković odlučio je to prepustiti Saboru, gdje će mu trebati dvotrećinska većina. Kako će se klub Mosta postaviti po tom pitanju?

“Mi jesmo za pomoć Ukrajini, ali izravno miješanje HV-a, ugroza nacionalne sigurnosti i neozbiljnost te politike ugrožava Hrvatsku”, kaže Bulj.

Bulj bi se radije fokusirao na jačanje naše vojske za potrebe obrane granice: “Plenković se hvali sa Schengenom, a granica nam je šuplja kao sir.”

Priznanje Palestine

“Treba prije svega raditi na tome da bude mir. Protiv sam zločina i za to sam da se sve napravi da dolje ne bude nikakvih sukoba. Organizacije koje su vodile Palestinu su ekstremne i izazivale su sukob, međutim, Izrael radi zločine. Da smo mi radili u Domovinskom ratu ono što oni rade sada, zamislite što bi bilo. Naše generale su progonili zbog operacija čistih kao suza, a pogledajte što rade Izrael i Amerika”, kaže Bulj te dodaje: “Ja sam za to da Palestina bude država i da se ekstremne skupine izoliraju kako god mogu. Svjestan sam ugroza, ali nije dobro nekoga staviti u geto. Ne može jedan narod biti bez države i getoiziran jer je ovaj drugi bolji s Amerikom. Jedino rješenje je da Palestinci imaju svoju državu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!