“To da Milanović ‘ne bi bio lijepo dočekan’ može značiti i najdrastičniji napad”

Vijesti 19. pro 202118:28 > 18:32 7 komentara
zoran milanović
N1 / Ivan Hrstić

Odlazak predsjednika Zorana Milanovića Hrvatima u srednjoj Bosni otkazan je iz sigurnosnih razloga. Sigurnosne razloge otkazivanja u Dnevniku N1 komentirao je stručnjak za sigurnost Tonči Prodan.

Svaki posjet visokog državnog predsjednika stranoj državi je poseban. Ovakvom posjetu prethodi cijeli niz sigurnosno-operativnih mjera, istaknuo je Prodan.

VEZANE VIJESTI

“Radi se o cijelom sklopu aktivnosti. Jesu li postojala saznanja koja bi naškodila sigurnosti predsjednika ne bih u ovom trenutku u to dvojio. Svaka indicija koja bi mogla značiti napad na visokog državnog državnika, u ovom slučaju predsjednika, značila bi i napad na državu, tako da ne bih povlačio paralelu s posjetom drugih državnika”, istaknuo je stručnjak za sigurnost.

Procjena da Zoran Milanović “ne bi bio lijepo dočekan” jer ruta prolazi kroz bošnjačka sela znači cijeli niz aktivnosti, pojašnjava Tonči Prodan. “Na trasi postoje dominantne točke na kojima se može naškoditi sigurnosti štićene osobe. To može značiti i najdrastičnije mjere napada na njegov život i djelo.”

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare