FOTO / Vojni kamioni na Markovom trgu, pomažu preseliti Sabor

Vijesti 21. kol 202410:01 0 komentara
N1

Jutros smo pred Saborom na Markovom trgu zatekli nekoliko vojnih kamiona. Na naš upit, iz MORH-a su nam odgovorili kako pomažu u selidbi Sabora.

“Oružane snage Republike Hrvatske pružaju potporu Hrvatskom saboru pri preseljenju namještaja i stvari iz zgrade Hrvatskog sabora na Markovom trgu u vojarnu „Petar Zrinski“, Ilica 256 b u Zagrebu, od 20. kolovoza 2024. do završetka preseljenja”, kažu nam iz MORH-a.

Dodaju i da im je zamolbu za pružanjem potpore za angažiranjem Oružanih snaga RH pri preseljenju podnio Hrvatski sabor, sukladno članku 20. Sporazuma o pravima i obvezama vezanim za nekretnine kojima upravlja i raspolaže Ministarstvo obrane danim na korištenje Hrvatskom saboru.

N1

Podsjetimo, preseljenje Sabora u prostore Hrvatskog vojnog učilišta na Črnomercu počelo je u srpnju, te će zastupnici ondje ostati do završetka cjelovite i energetske obnove zgrade na Trgu svetog Marka.

Preseljenje ureda predsjednika i potpredsjednika Sabora, predsjednika odbora, klubova zastupnika, zastupnika te zaposlenika Stručne službe trajat će do 15. rujna, prema planu preseljenja.

Zgradu Hrvatskog sabora, koja ima status zaštićenog kulturnog dobra, nagrizao je ‘zub vremena’ i oštetili su je zagrebački i petrinjski potres u ožujku i prosincu 2020. i obnova joj je nužna. Procjena je da će ona potrajati dvije, tri godine, koliko će Sabor biti u gostima na HVU na Črnomercu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!