Fred Matić najviše je cijenio jednog čovjeka, zvao ga je hrvatskim blagom

Vijesti 24. kol 202407:25 0 komentara
Predrag Fred Matić
Davor Puklavec/PIXSELL

Predrag Fred Matić preminuo je u 63. godini nakon komplikacija vezanih uz žuč.

Iako je poznato da se rijetko pokoravao autoritetima i nije izbjegao izreći ili braniti stav, usprotiviti se onome što vidi kao nepravdu, jednog čovjeka je posebno cijenio.

Blago Zadro zasigurno je prvo ime Domovinskog rata. Sam Vukovar dao je puno heroja, junaka, a Domovinski rat još više. Međutim, najbolji od najboljih zasigurno je Blago Zadro”, rekao je Matić dok je bio ministar hrvatskih branitelja u Vladi RH, prenosi portal Grude, iz grada u kojem je Zadro i rođen.

Zvao ga je blagom cijele Hrvatske.

“Ne možemo tražiti od javnosti da se sjeća svakog pojedinog junaka, zato ćemo nastojati da se ovakva obilježja organiziraju na državnoj razini jer je Blago Zadro blago cijele hrvatske države i simbol cijelog Domovinskog rata”, izjavio je Matić kad je pred bistom poginulog vukovarskog heroja najavio i da će, sukladno dogovoru s braniteljskim udrugama, najviše odličje za junaštvo i hrabrost u Domovinskom ratu nositi ime po njemu.

Nažalost, nakon njega nijedan političar nije pokrenuo tu inicijativu.

I prije dvije godine, dok je bio zastupnik u Europskom parlamentu, spomenuo je Zadru.

“Uvijek volim reći da je naš pokojni general Blago Zadro bio gumarski radnik koji bi vjerojatno i danas mirovinu dočekao na tom radnom mjestu, a nitko nikada ne bi saznao kakve se sposobnosti kriju u tom čovjeku i kakve je on imao moći da je nadmudrio školovane oficire i to je fascinantno”, kazao je Matić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!