Gost Točke na tjedan je Dragan Primorac

Vijesti 05. lis 202414:34 0 komentara
TNT plakat
N1

Plenkovićev drveni lutak, tako je predsjednik države Zoran Milanović nazvao Dragana Primorca u prvom žestokom frontalnom napadu na protukandidata kojeg podupire HDZ. Koliko je doista neovisan, što stalno ističe, trči li utrku za Plenkovića i HDZ ili za sebe, kako bi se postavio kao predsjednik prema Ukrajini, a kako prema Izraelu, misli li se sučeliti s Milanovićem i kako misli dobiti borbu bez skidanja rukavica?

Sva ta pitanja i brojna druga u Točki na tjedan postavit ćemo kandidatu za predsjednika Republike Draganu Primorcu koji je gost Intervjua tjedna.

Pratimo situaciju u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje su bujične poplave na području Jablanice i Konjica uništile kuće i odnijele ljudske živote.

U TNT Dvoboju Nikola Mažar (HDZ) i Gordan Bosanac (Možemo!) sučelit će argumente oko odluke trebaju li ili ne pripadnici Hrvatske vojske sudjelovati u NATO aktivnosti za sigurnosnom i obučnom potporom Ukrajini (NSATU), o čemu će Sabor odlučivati u nadolazećem tjednu.

Uoči godišnjice zločinačkog napada Hamasa na izraelske civile za Točku na tjedan intervju je dao veleposlanik države Izrael Gary Koren.

Počeo je zastrašujući rat velikih sila – vrište naslovnice nakon što je Izrael napao Libanon, a Iran raketirao Izrael. Po čemu je najnovija eskalacija stanja na Bliskom Istoku drukčija nego dosadašnje i vodi li doista u treći svjetski rat? Je li rat u Ukrajini pao u drugi plan svugdje osim u Hrvatskoj u kojoj je upravo odnos prema Ukrajini politička bojišnica na kojoj već dvije godine ratuju predsjednik i premijer? Uključuje li se NATO doista operacijom potpore i edukacije ukrajinske vojske direktno kao sukobljena strana u rat protiv Rusije? Što možemo očekivati od novog glavnog tajnika NATO Saveza Marka Ruttea? Sve ove teme za Točku na tjedan komentiraju iskusni vanjskopolitički reporteri i urednici Ivana Dragičević (N1) i Marko Stričević (Nova TV).

U Točki na tjedan bavimo se ponovno i činjenicom da više od 24 tisuće djece s teškoćama u razvoju nema adekvatnu medicinsku rehabilitaciju i habitaciju s čime su roditelji okupljeni u Udruzi Sjena suočili ministra zdravstva Vilija Beroša uoči ovotjedne sjednice Vlade.

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!