Gosti TNT-a Drago Hedl i Nina Obuljen Koržinek

Vijesti 25. stu 202315:58 0 komentara
N1

Istraga oko nezakonitog trošenja novca koji je Geodetski fakultet u Zagrebu dobio izravnom odlukom ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek u punom je jeku. Pitanje radi li se o novcu hrvatskih ili europskih, pa samim time opet hrvatskih poreznih obveznika, izazvalo je žestoku reakciju Andreja Plenkovića koji se po tko zna koji put obrušio na medije, optuživši ih da su u sprezi s "znate vi vrlo dobro kime".

S kim to točno – imenom I prezimenom, zašto se u slučaju Geodezija postupalo kako se postupalo I zašto nema odgovornosti ni kontrole trošenja javnog novca jednom kad padne potpis ili stisak ruke, u Točki na tjedan govori ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

U TNT rješenju bavimo se zdravstvenim pravima djece s teškoćama u razvoju. Zašto ih ne mogu ostvariti I s kojim se preprekama najčešće susreću? Što bi trebalo učiniti kako bi I roditelji I liječnici I administracija bili upoznati s time kako pristupiti I liječiti dijete s teškoćama u razvoju u njegovom najboljem interesu? U Točki na tjedan govore Marica Mikulić iz Udruge Sjena, radna terapeutkinja Saša Radić i psihijatar dr. Ivan Begovac.

Gotovo dva mjeseca od početka nasilja na Bliskom istoku, te s početkom razmjene talaza između Hamasa i izraelskih vlasti, naša Ivana Dragičević za emisiju Točka na tjedan razgovarala je s europskim medijskim direktorom organizacije Human Rights Watch, Andrewom Stroehleinom.

U Intervju tjedna pozvali smo doajena hrvatskog novinarstva Dragu Hedla s kojim smo razgovarali o odnosu države prema Slavoniji, istrazi u slučaju prometne nesreće Marija Banožića, ambicijama novog ministra obrane Ivana Anušića, ali i serijalu Šutnja u kojem je obrađena njegova priča o seksualnom iskorištavanju djevojčica iz osječkog Doma za nezbrinutu djecu, za koje nitko nikad nije odgovarao.

Aktualne teme analiziramo s Ivankom Tomom i Jutarnjeg lista te Ivanom Skorinom s RTL-a.

Točka na tjedan s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!