Grmoja o poskupljenju energenata: Nije se o tome govorilo prije izbora

Vijesti 06. ruj 202414:41 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u petak da se o poskupljenju energenata nije govorilo prije izbora, a sada kada su izbori prošli smanjuju se subvencije zbog čega će rasti cijene plina i struje za građane.

“Vlada smanjuje subvencije zbog čega će rasti cijena energenata građanima, u predizbornoj kampanji imali smo subvencije, a sada čim su izbori završili, subvencije se smanjuju”, kazao je Grmoja na konferenciji za novinare.

Osim toga, dodao je, u predizbornoj kampanji nije bilo govora o rastu plaća političarima a nakon izbora plaće su im rasle 70 posto, dok se za umirovljenike najavljuje rast za 7 posto.

Grmoja je upozorio i na veliki nerazmjer u javnom i privatnom i sektoru u kojem su plaće rasle čak manje nego mirovine.

“Imamo inflaciju, doći će do rasta cijene energenata a plaće građanima nisu rasle, mirovine nisu dovoljno rasle, jedino što je raslo u ogromnoj mjeru su plaće političara”, rekao je i najavio da će se Most i dalje zalagati za porezno rasterećenje rada.

Grmoja je skandaloznim ocijenio slučaj ginekologa iz Osijeka, nepravomoćno osuđenog za silovanje pacijentice koji i dalje radi u osječkom KBC-u. Zanima ga gdje je tu odgovornost ministra zdravstva Vilija Beroša.

Moguće rješenje, smatra, su izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti da se liječnicima koji su pravomoćno osuđeni ili im je potvrđena optužnica zabrani rad s pacijentima, i to ne smo u slučajevima seksualnog napastovanja već i u slučaju kaznenog djela mita.

Govoreći o predsjedničkim izborima, Grmoja je rekao da stranka Most još nije odlučila na koji način će sudjelovati na tim izborima, hoće li imati svog kandidata ili će podržati nekoga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!