Hoće li se Butković kao kandidat za predsjednika suprotstaviti Milanoviću? “Vidjet ćemo, polako”

Vijesti 13. srp 202421:18 5 komentara
Oleg Butković
Goran Kovacic/PIXSELL

Nikad mirniji izbori za Andreja Plenkovića! On i njegov tim nemaju protukandidata na unutarstranačkim izborima. Tko će u utrku sa Zoranom Milanovićem, HDZ objavit će do Oluje. A pojačat će, kažu, i filtere uoči lokalnih izbora.

“Danas su se održali unutarstranački izbori na kojim nema protukandidata. Međutim to je i očekivano. Na ovim izborima bira se šest najvažnijih funkcija u stranci.

Ovo je prvi dio izbora. Imamo Sabor stranke na jesen. Izbori dolaze nakon dvije uzastopne pobjede HDZ-a, prvo na parlamentarnim pa i na europarlamentarnim, i nakon osam godina uspješnog vođenja države i vlade, prenosi Dnevnik.hr.

Prije četiri godine imali smo protukandidate. Izbori su danas održani i zbrajaju se rezultati. Dojmovi su da je sve uredu nakon intenzivne kampanje. Upoznali smo članove stranke s novim izazovima koji nam slijede i sve je dobro”, objasnio je unutarstranačku situaciju ministar Oleg Butković.

“Nitko nikome nije branio da se kandidira”

Prokomentirao je i je li mu žao što nisu imali protukandidata.

“Nitko nikome nije branio da se kandidira, imali smo otvoren proces. Članovi su smatrali da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati”, rekao je Butković.

Članovi Predsjedništva i članovi Nacionalnog vijeća birat će se na Saboru stranke. Butković je najavio da bi tijekom tih izbora moglo biti više kandidata.

Na pitanje što u budućnosti mogu drukčije i bolje Butković je odgovorio kako je proteklih osam godina bilo intenzivno.

“Izazova će biti i u budućnosti, sigurno ćemo morati mijenjati stvari unutar stranke kada govorimo o komuniciranju i funkcioniranju, privlačenju mladih i praćenju trendova. Bit će tu posla!”, ocijenio je.

A što s predsjedničkim izobrima?

Upitan o tome tko će se iz stranke suprotstaviti Zoranu Milanoviću, rekao je da će se o predsjedničkom kandidatu raspravljati kroz desetak dana.

“Tko god to bio, bit će kandidat koji može pobijediti”, rekao je.

Smatra da se s obzirom na situaciju u državi mogu nadati pobjedi.

O tome ima li i sam ambicija odmjeriti snage s aktualnim predsjednikom u nadolazećim predsjedničkim izborima, Butković je znakovito odgovorio.

“Vidjet ćemo, polako”, rekao je ne potvrdivši, ali ni ne negiravši.

Upitan još jednom o tome hoće li biti protukandidat Milanoviću ponovio je da su konzultacije u tijeku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare