Kekin oštro o Plenkoviću: Nikad više nije ličio na Vučića i tu ekipu!

Kandidatkinja Možemo! za predsjednicu RH Ivana Kekin komentirala je za N1 aktualne događaje vezane uz SOA-u, navodeći da predsjednik Vlade Andrej Plenković koristi SOA-u za političke obračune s oporbom.

“To je toliko užasno neodgovorno da se najvažnije institucije ove zemlje koriste, mislim i inače ih je HDZ vrlo često koristio za vlastite interese, da se sada koriste i instrumentaliziraju u svrhu političke borbe i to one najprimitivnije na razini osobnih animoziteta i osobnih sukoba koristeći najprimitivnij mogući diskurs”, kazala je Kekin.

“Mislim da je to užasno neodgovorno i podsjećam da te institucije inače imaju drugu ulogu, a ta uloga je iznimno važna, ona je u slučaju SOA-e da paze na sigurnost države i građana. I što nama zapravo Plenković poručuje? Poručuje da nismo sigurni jer se SOA mora baviti njegovim političkim obračunima s oporbom. Ta vrsta podjarmljivanja institucija, ja zaista moram reći da zaista nikada više Plenković nije ličio na Vučića i tu ekipu nego što liči posljednjih dana i mjeseci”, poručila je Kekin.

Podsjetimo, Vlada je u subotu objavila da je SOA konstatirala kako ne raspolaže saznanjima da Vlada vodi “veleizdajničku politiku” ili da “izvršava naloge Bruxellesa”, nakon što je premijer Andrej Plenković na tu temu uputio upit zamjeniku ravnatelja SOA-e Hrvoju Omrčaninu.

Plenković je izjavio je da mu “svaka tupava šuša” može reći da su Vlada i HDZ izdajnici, pa je stoga pitao SOA-u ima li saznanja o tome.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.