Iz Dinama za N1 komentirali optužnicu protiv šefice Uprave i odbjeglog Mamića zbog izvlačenja novca iz kluba

Crna kronika 10. svi 202420:46 0 komentara
Davorin Visnjic/PIXSELL

Jučer samo javili da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo novu optužnicu zbog izvlačenja novca iz Dinama. Pitali smo danas klub kako će reagirati na optužbe budući da su osim odbjeglog Zdravka Mamića, koji je ranije bio savjetnik uprave Dinama, optužnicom obuhvaćeni i bivši predsjednik uprave Dinama Igor Kodžoman, te tadašnja članica Uprave, koja je sada predsjednica kluba, Vlatka Peras.

Prema optužnici Kodžoman i Vlatka Peras su novcem Dinama plaćali raznu tehničku robu i druge stvari koje je Mamić za sebe naručio. Zato ih tužiteljstvo tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i oko 73 tisuća eura štete prouzročene klubu iz Maksimirske.

Detalji optužnice

Tužiteljstvo tvrdi da Igor Kodžoman i Vlatka Peras tijekom 2018. nisu vodili računa o interesima kluba već su ispunjavali Mamićeve zahtjeve. Vlatka Peras je, prema navodima iz optužnice, odobrila sve Mamićeve zahtjeve, dok je Kodžoman odobrio plaćanja.

Potpisao je fakture koje je podmirio Dinamo iako je, tvrdi tužiteljstvo, znao da je riječ o stvarima koje se ne kupuju za Dinamo, već za Mamića.

Neugodna situacija

Budući da je Vlatka Peras još uvijek predsjednica Dinamove uprave zanimalo nas je hoće li klub povući kakve poteze zbog sumnji da je mu je oštetila službeni budžet.

“Sva koncentracija je usmjerena na sutrašnji derbi s Osijekom, a o svemu će se klub izjasniti početkom idućeg tjedna. Svjesni smo sportskih i drugih izazova pred nama, kao i činjenice da je novo vodstvo Dinama dobilo povjerenje članova da interes kluba svima bude na prvom mjestu”, poručili su u odgovoru za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!