Iznenađenje na izborima: Dodikova savjetnica u utrci za Pantovčak

Vijesti 10. ruj 202413:25 0 komentara
Facebook

U utrku za Pantovčak ulazi Aurora Weiss, savjetnica predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Iako relativno nepoznata, Weiss nije novo ime na javnoj i političkoj sceni. Uz novinarsko i diplomatsko obrazovanje Aurora Weiss u svojoj biografiji navodi radno iskustvo duže od 20 godina u medijima, međunarodnim odnosima i diplomaciji, uz, kako dodaje, značajan doprinos u mnogim sektorima, od medija i komunikacija do međunarodnih odnosa i zagovaranja ljudskih prava.

“Njezino opsežno obrazovanje, uključujući novinarstvo te studije na Diplomatskoj akademiji u Beču i angažman u Ujedinjenim narodima i OESS-u, osposobilo ju je za rješavanje složenih globalnih pitanja”, stoji u službenom predstavljanju.

“U svojim stalnim naporima da zastupa ljudska prava Weiss od siječnja 2023. istražuje nezakonita posvajanja iz Demokratske Republike Kongo, težeći transparentnosti usprkos javnim skandalima javnih službenika koji su karike u lancu trgovanja djecom.”

Weiss je odnedavno savjetnica za međunarodne poslove i sigurnost u kabinetu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, a za Pantovčak će se boriti uz Mariju Selak Raspudić, Ivanu Kekin, Tomislava Jonjića i Dragana Primorca te aktualnog predsjednika Zorana Milanovića, koji su ranije najavili svoje kandidature.

“Trenirala je mačevanje te prakticira jahanje i pilates”, navodi se u pozivu medijima na predstavljanje njezine kandidature 11. rujna u 11 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu, gdje će Weiss predstaviti svoju viziju budućnosti Hrvatske.

Predsjednički izbori trebali bi se održati prosincu, s eventualnim drugim krugom vjerojatno u siječnju ako nijedan kandidat ne dobije natpolovičnu većinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!