Jandroković: Matić je ostavio značajan trag u političkom životu

Vijesti 23. kol 202418:08 0 komentara
Predrag Fred Matić u Saboru
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji preminulog Predraga Matića u kojem ističe njegov značajan trag u političkom životu Hrvatske, a osobito u SDP-u istaknuvši se kao saborski zastupnik te hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

S velikom tugom sam primio današnju vijest o preranom odlasku Predraga Matića Freda. Primite izraze iskrene sućuti uime Hrvatskog sabora i u moje osobno ime, kaže se u sućuti te podsjeća na politički put Predraga Matića.

“Predrag Matić Fred tijekom Domovinskog rata bio je vukovarski branitelj i zatočenik srpskih koncentracijskih logora. Iskustva iz tog razdoblja koja je iznio u svojoj knjizi ‘Ništa lažno’ ostat će i vrlo važno svjedočanstvo o svemu što su proživljavali naši branitelji u zatočeništvu. Umirovljeni brigadir Hrvatske vojske, za zasluge u ratu primio je niz najviših državnih odlikovanja i priznanja. Nakon rata godinama je intenzivno bio angažiran na pitanjima vezanim za braniteljsku populaciju, uključujući i kao savjetnik potpredsjednice Vlade i posebni savjetnik predsjednika Republike za pitanja branitelja, te kroz mandat ministra hrvatskih branitelja”, navodi se u sućuti predsjednika Sabora.

Posebno je značajan trag ostavio u političkom životu, a osobito u Socijaldemokratskoj partiji, istaknuvši se kao saborski zastupnik te hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, stoji u sućuti predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

SDP-ov dugogodišnji član i europarlamentarac Predrag Fred Matić umro je danas u bolnici u Zagrebu od komplikacija bolesti žuči.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!