Jandroković odgovorio Penavi

Vijesti 13. stu 202317:51 1 komentar
N1

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je komentirao promjene na čelu ministarstva obrane RH.

“Dogodila se tragedija u kojoj je stradao otac dvoje djece, neugodno i za obitelj ministra Banožića i njemu želim da se što prije oporavi”, započeo je Jandroković.

Dodao je da živimo u zahtjevnim vremenima zbog čega je bilo bitno ići čim prije s prijedlogom novog ministra. Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je obznanio da će novi ministar biti Ivan Anušić.

“Radi se o kvalitetnom čovjeku, bio je branitelj, dragovoljac i to kao maloljetna i ima puni legitimitet za obnašanje te dužnosti i uvjeren sam da će Anušić to raditi dobro”, kazao je.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava komentirao je izbor Anušića, navodeći da je to “jalov pokušaj kojim on (Plenković) pokušava umanjiti račune koji mu upravo ovih dana dolaze na naplatu”. Također je poručio da ovim imenovanje “Plenković pokazuje paniku”.

“Logično je da će Domovinski pokret pokušati sporiti odabir. Anušić je kvalitetna osoba, ima snažan legitimitet kao branitelj i uspješan župan tako da Penavine poruke doživljavam kao pokušaj Domovinskog pokreta da umanji ovako kvalitetan izbor. Njegovo je pravo da to govori, ali građani će procijeniti da je to dobro”, zaključio je Jandroković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare