Kako se ponašati tijekom nevremena? Pogledajte što savjetuje liječnica

Višnja Nesek Adam, pročelnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, razgovarala je s našom Mateom Klišanin o posljedicama jučerašnjeg nevremena koje u glavnom gradu odnijelo dva života. Deseci ljudi su ozlijeđeni, a mnogi od njih pomoć su potražili upravo u ovoj bolnici.

Nesek Adam kaže kako je 20-ak osoba koje su zbog ozljeda zadobivenih tijekom nevremena potražilo pomoć u Svetom Duhu, srećom, lakše ozlijeđeno. Većina ih je otpuštena na kućnu njegu, a u bolnici su zadržane tri osobe. Jedna osoba se nalazi na intenzivnoj njezi i riječ je o muškarcu koji se nalazio u kranu koji se srušio zbog udara vjetra. On je u stabilnom stanju i liječnica kaže kako je srećom preživio.

Druga osoba koja je zadržana je u šoku, a treća je, prema riječima liječnice, blago ozlijeđena.

Na pitanje kako je sve funkcioniralo u tim izvanrednim uvjetima, Nesek Adam odgovara: “Uvijek se dobro snađemo, korona je iza nas, naučili smo funkcionirati u kriznim stanjima. Pregledali su se svi pacijenti koji su došli. Mislim da smo dobro funkcionirali.”

“Hitni prijem je malo stradao, u prizemlju smo pa voda nadire, u vrlo kratkom vremenu je sanirano. I jučer i danas funkcionirali normalno”, govori.

Građanima savjetuje da slušaju upute i tijekom nevremena ne izlaze van. “Vrijeme je nepredvidivo. Mi kao građani moramo čitati vijesti i pratiti, bilo je poruka, neki su ih dobili i na mobitele. Moramo kao građani preuzeti dio odgovornosti i pratiti upute, skloniti se kad god počinje nevrijeme.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!