Par influencera pozirao s puškama pored Kerumovog BMW-a. Sada su pravomoćno kažnjeni

Crna kronika 27. ruj 202407:09 0 komentara
Unsplash/Ilustracija

Splitske influencere Adriana Petričevića i Elu Jerković Visoki prekršajni sud pravomoćno je kaznio s 587 eura novčane kazne jer su se prije tri godine slikali s oružjem u rukama.

Policija ih je u veljači 2021. čak i privela nakon što su na društvenim mrežama objavili fotografiju uz BMW Josipa Keruma, sina Željka Keruma. U rukama su pri tome držali oružje.

Airsoft puške

Iako se na fotografiji čini da je riječ o pravim automatskim puškama, naknadno je utvrđeno da se radi o airsoft oružju. No, bez obzira na to i Prekršajni sud u Splitu i Visoki prekršajni sud RH zaključili su da su mladi influenceri prekršili zakon.

Proglašeni su krivima zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i to njegovog članka koji propisuje sankciju na onoga tko na javnim mjestima nosi oružje tako da ga drugi građani vide, te na taj način uznemiruje građane.

Umjetničke slike

View this post on Instagram

A post shared by ADRI (@adrian_petricevic)

Petričević i Jerković uvjeravali su da se radilo o umjetničkim fotografijama objavljenima u povodu maškara, no sud je zaključio kako ipak nisu smjeli na takav način javno pokazivati oružje.

“Sud je posebno cijenio činjenicu da se radilo o više komada oružja čije su fotografije bile dostupne velikom broju ljudi. Zato je uz kaznu opravdano i oduzimanje oružja”, poručio je Visoki prekršajni sud odbijajući žalbu influencera na prvostupanjsku presudu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!