Srpski ministar zaprijetio Bulju šamarom, on mu odgovorio: “Malo ste se zaletili, kao i devedesetih…”

Vijesti 14. lis 202411:55 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja i Mostov kandidat za predsjednika države, prošlog je tjedna komentirao dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na summit u Dubrovnik, nazivajući ga huškačem.

“Davno je trebao reći gdje su naši mrtvi jer ipak je on bio jedan od glavnih huškača, ipak je on bio glavna osoba četničkom vojvodi Šešelju“, poručio je, između ostalog, Bulj.

Srpski mediji su potom izvijestili da je na prozivke Mire Bulja reagirao srpski ministsr i Vučićev kum Darko Glišić. “Začepi svoja prljava usta, govedo ustaško! Ako ti padne još jednom na pamet da spomeneš predsjednika moje zemlje, ima da ti zavalim šamarčinu, pa da ti zvoni ta goveđa glava kroz cijeli Sinj!”

“Malo ste se zaletili kao i devedesetih”

Sada se ponvno oglasio Bulj, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

“Malo ste se zaletili kao i devedesetih, a svi znamo kako je završilo.

Izgleda da se Vučić jako uznemirio jer sam ga nazvao pravim imenom i jasno poručio da nema razgovora dok Srbija ne doživi katarzu i djelima pokaže da se kaje zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Navikli su na Plenkovićevo popuštanje i osokolili se nakon što je Vučiću dopustio da iz Dubrovnika pljuje po Domovinskom ratu i negira velikosrpsku agresiju.

Da sam u poziciju vlasti sa Srbijom ne bi bilo razgovara dok djelima ne prizna odgovornost za agresiju.

A ta djela su plaćanje ratne odštete, dokumentacija iz vukovarske bolnice, pomoć u pronalasku nestalih i procesuiranje odgovornih za zločine.

Vučić koji je u vrijeme velikosrpske agresije huškao hrvatske Srbe po Hrvatskoj i bio suradnik četničkog vojvode Šešelja sad se odjednom pravi blesav i negira da je četnik, iako je u Dubrovniku ponovo negirao agresiju.

Hrvatska je za razliku od Srbije Zapad i ja na ovakve uvrede neću odgovarati niti se dati uplesti.

Vučića sam okarakterizirao kao četnika što on i jest, iako se sad odjednom srami svega što je radio kao i četničkog pokreta, ali od ciljeva velikosrpske politike koju sada zove politikom tzv. srpskog sveta ne odustaje niti se želi javno pokajati.

Što se tiče prijetnji nekakvim šamarima, podsjećam Vučićeva ministra i kuma Glišića da sam bio časnik i profesionalni vojnik pobjedničke HV i udarne Četvrte koja je ušla u Knin, slomila kičmu velikosrpskim snagama, JNA, četnicima i pobunjenim Srbima i oslobodila okupirane dijelove Hrvatske u veličanstvenoj i osloboditeljskoj akciji Oluja.

Tako da ministre Glišiću, malo puno ste se zaletili kao i devedesetih. A znamo kako je završilo”, poručio je Bulj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!