Na Špancirfestu 330 tisuća posjetitelja

Vijesti 01. ruj 202420:43 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja / pIXSELL

Nastupom Zorana Predina te koncertom grupe Psihomodo pop na PAN pozornici kod varaždinskog Starog grada, u nedjelju navečer u Varaždinu završava 26. Špancirfest, kojeg je u deset dana trajanja, procjenjuje se,  obišlo 330 tisuća posjetitelja.

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija, Špancirfest u Varaždinu, ove je godine posjetiteljima ponudio više od 500 različitih programa, 200 glazbenih sadržaja i 80 uličnih performansa na pet trgova i na gradskim ulicama u staroj gradskoj jezgri.

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, Jelena Toth, rekla je Hini da još nemaju službenog podatka o broju posjetitelja,  no vjeruje kako ih je bilo barem kao prošle godine, oko 330 tisuća.

“Ono što sigurno znamo, da je koncert Baby Lasagne sa 25 tisuća posjetitelja bio najposjećeniji koncert, ne samo na ovogodišnjem Špancirfestu, nego općenito”, kazala je Toth. Dodala je da ih je kao i protekle godine, poslužilo lijepo vrijeme, što je sigurno utjecalo na broj posjetitelja.

“Mi kao organizatori doista možemo biti zadovoljni. Neki programi su čak bili posjećeni i iznad naših očekivanja. Preko 500 programa je bilo pripremljeno, otkazana je bila jedna predstava zbog bolesti glumca, ostalo sve se održalo prema planu. Kada podvučemo crtu, mislim da doista možemo biti sretni, zadovoljni i ponosni”, rekla je direktorica Toth.

Dodala je kako je većina programa održanih na pozornici kod Vile Bedeković bila rasprodana, poput predstava “Maratonci trče počasni krug” i “Đurologija” te koncerata Tri tenora i Josipe Lisac, dok su vrlo dobro bili posjećeni i ostali koncerti, npr. koncert  Rock opera održan pretposljednjeg dana festivala.

Neki od većih koncerata, poput Baby Lasagne i Tonyja Cetinskog namjerno su stavljeni usred tjedna.

“Kroz vikend je Špancirfest uobičajeno dobro popunjen, a koncertom Baby Lasagne i Tonyja Cetinskog usred tjedna dodatno smo potaknuli veći broj posjetitelja. Pokazalo se dobrim potezom”, rekla je Toth.

Varaždinski  Špancirfest i ove godine posjetili su brojni političari, pa su tako ulicama centra Varaždina u proteklih deset dana prošetali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Republike Zoran Milanović, ministri Tonči Glavina i Branko Bačić, kao i mnogi župani, gradonačelnici i načelnici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!