Nacional: Plenković policijskim gliserom posjećivao rodbinu na otocima

Vijesti 03. ruj 202407:22 0 komentara
Zvonimir Barisin / Pixsell / ilustracija

Hrvatski premijer Andrej Plenković putovao je više desetaka puta tijekom svojih premijerskih mandata na otoke Hvar i Brač koristeći policijski gliser, točnije, policijsko ophodno plovilo koje se koristi za nadzor mora i granice, piše Nacional pozivajući se na visoki policijski izvor.

Izvor je, piše Nacional, potaknut “manipulacijama ministra obrane Ivana Anušića, koji je tijekom proteklog vikenda dostavio Večernjem listu manipulativne informacije o broju letova hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića vojnim helikopterima”.

Nacional navodi i da isti policijski izvor “smatra da se, u najmanju ruku, može tvrditi da je hrvatski premijer taj koji neprimjereno koristi državne resurse”, navodeći da je on posjećivao Hvar i Brač samo manjim dijelom zbog stvarnih službenih razloga, a uglavnom zapravo kako bi posjetio članove obitelji i rodbinu koji ondje stanuju.

Nacional je pokušao i dodatno službeno provjeriti tvrdnje tog izvora, koji napominje da o svemu ima i neposredna saznanja te je u tom smislu uputio službeni upit glasnogovorniku Vlade Marku Miliću.

Službeni odgovor poslao je MUP. Evo što su odgovorili na pitanje u koliko je navrata tijekom ovog i prethodnog mandata na čelu Vlade premijer Andrej Plenković, za potrebe svog boravka na Hvaru, koristio službeni policijski gliser ili druga plovila, odnosno, materijalno-tehnička sredstva u vlasništvu nekih drugih ministarstava te koliko je na to utrošeno sredstava i resursa:

“Obavještavamo vas da se službena policijska plovila, kao materijalno-tehnička sredstva u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, koriste za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite domaćih i stranih štićenih osoba (što uključuje i njihov prijevoz) ako je to potrebno sukladno programu i aktivnostima u kojima štićene osobe sudjeluju na obali ili otocima”, piše u odgovoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!