Teške optužbe na račun KBC Split: “Mama je u splitskoj bolnici satima ležala u vlastitom urinu, tužit ćemo ih”

Vijesti 08. kol 202419:24 0 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

33-godišnji Nijemac koji živi u Švicarskoj, opisao je za švicarski portal 20 Minuten situaciju koju je, kako tvrdi, doživio za vrijeme ljetovanja u Omišu.

Idler, njegova bivša djevojka i majka Angelika stigli su u smještaj 24. srpnja.

“Radovali smo se odmoru, ali strašna nesreća dogodila se na dan kad smo stigli”, kaže Nijemac. “Nakon što smo stigli, proveli smo neko vrijeme u zajedničkoj sobi. Majka je htjela ići spavati, izašla je iz sobe i pala u rupu duboku gotovo dva metra”, priča Idler.

Dodaje kako nije bilo svjetla ispred apartmana te da majka nije vidjela rupu.

“Moja je majka bila u potpunom šoku. Prema riječima vlasnika apartmana, ograde za područje oko rupe su već naručene, ali nisu stigle. Po mom mišljenju, bilo je krajnje nemarno iznajmiti stan u ovakvom stanju”, rekao je 33-godišnjak za 20 Minuten.

“Majka je satima ležala u vlastitom urinu”

Obitelj je, kaže Nijemac, odmah zatražila pomoć vlasnika apartmana. Zatim su pozvali hitnu pomoć. No, kako kaže, prava drama počela je tek u KBC-u Split.

“Nakon dolaska u bolnicu moja majka, koja je bila teško ozlijeđena, nije mogla do WC-a i stalno je govorila sestrama da joj pomognu. Tek nakon sat vremena i nakon intenzivnog razgovora stavile su joj pelenu”, tvrdi Nijemac.

Tvrdi da su se sestre i rugale njegovoj majci. “Kad je pelena bila puna, a krevet potpuno mokar, ostavljena je da leži u vlastitoj mokraći nekoliko sati. Tek nakon ponovljenih zahtjeva majka je dobila novu pelenu. Prilikom mijenjanja pelena dobacivali su “fuj”. Takvo ponašanje nije bilo samo nepoštovanje već je bilo i bolno i nehumano”, tvrdi Idler.

Ogrebotine, razderotine i nekoliko slomljenih kostiju

Kaže da je majka prenoćila u bolnici te da je pri padu slomila rame. Potom je vozilom hitne pomoći Njemačkog automobilskog kluba (ADAC) odvezena u Njemačku.

“Nakon što je majka odvezena, pokazalo se da splitska bolnica ADAC-u nije dala kompletnu dijagnozu. Razderotine i ogrebotine, kao ni slomljena zdjelica i kuk uopće nisu spomenuti. Podaci koji su nedostajali bili su važni za transport”, ogorčeno je rekao Idler.

33-godišnjak se sada vratio u Švicarsku. U sljedećih nekoliko dana otputovat će u Njemačku kako bi pazio na majku. Kaže da je u kontaktu sa svojim odvjetnikom i želi pokrenuti pravni postupak protiv bolnice i vlasnika apartmana.

KBC Split: Žao nam je što pratnja pacijentice nije zadovoljna pruženom zdravstvenom uslugom

Iz KBC-a Split su se očitovali o svemu za Index.

“Pacijentica je liječena u Kliničkom bolničkom centru Split od 25. do 29. srpnja 2024. Za vrijeme hospitalizacije učinjeni su svi potrebni dijagnostičko-terapijski postupci te joj je pruženo liječenje i sva potrebna zdravstvena njega prema pravilima struke.

Pacijentici želimo brz i uspješan oporavak. Žao nam je što pratnja pacijentice nije zadovoljna pruženom zdravstvenom uslugom”, napisali su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!