O napadu na strane radnike oglasio se i Božinović: “Pogodila me vijest o incidentu u Tkalčićevoj ulici”

Vijesti 23. kol 202411:57 5 komentara
Zeljko Hladika / Pixsell

Jučer oko 23:30 dvojica 18-godišnjaka i jedan maloljetnik napali su strane radnike u samom centru Zagreba.

Prema do sada prikupljenim informacijama, u Tkalčićevoj ulici na terasi ugostiteljskog objekta dvojica 18-godišnjaka i jedan maloljetnik pod utjecajem alkohola fizički su napali dvojicu stranih državljana starosti 27 i 52 godine, priopćila je Policijska uprava zagrebačka. Tri osobe su uhićene te privedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, priopćili su iz policije.

Reagirao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Pogodila me vijest o incidentu koji se dogodio u Tkalčićevoj ulici, gdje su trojica naših sugrađana, među kojima i jedan maloljetnik, napali dvojicu državljana Indije.
Ovaj čin nasilja potpuno je neprihvatljiv i u suprotnosti s vrijednostima koje kao društvo moramo njegovati.

Bilo da se radi o stranim državljanima kao turistima u našoj sigurnoj Hrvatskoj, bilo da se radi se o stranim radnicima koji svojim radom i trudom doprinose razvoju našeg gospodarstva i koji dolaze poštenim radom prehraniti sebe i svoje obitelji. Strani državljani su postali vrijedni članovi naše zajednice bez čijeg doprinosa, pa tako i brojnih turista, bi naš životni standard bio značajno niži.

Njihova prisutnost i rad omogućuju nam održavanje kvalitete života i razine usluga koje uživamo danas.

Hrvatska se s pravom ponosi time što je među najsigurnijim zemljama na svijetu, ali ovakvi incidenti podsjećaju nas da taj status ne smijemo uzimati zdravo za gotovo.

Jučer sam dao izjavu o važnosti zajedništva i poštovanja među svim ljudima, no ovakvi događaji nas podsjećaju koliko još posla imamo pred sobom. Nasilje, pogotovo ako je motivirano predrasudama, nema mjesto u našoj zajednici.

Oštećeni su odbili liječničku pomoć, no to ne umanjuje težinu zločina koji se dogodio. Policija je brzo reagirala, a počinitelji su privedeni. Slijedi kriminalističko istraživanje koje će razjasniti sve okolnosti ovog događaja.

Razumijem da živimo u vremenu u kojem su promjene intenzivne i da svaka zajednica treba svoje vrijeme za prilagodbu, no i ovim putem želim jasno poručiti: nikakvo nasilje neće biti tolerirano.

Pozivam sve građane da se odupru netrpeljivosti i predrasudama te da prijave svaku sumnju na zločine iz mržnje.

Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi društvo u kojem se svi osjećaju sigurno i poštovano, bez obzira na svoju etničku pripadnost, vjeru ili bilo koju drugu osobnu karakteristiku.

Neka nam ovaj incident bude podsjetnik da moramo svakodnevno raditi na izgradnji društva temeljenog na solidarnosti, poštovanju i ljubavi prema bližnjima”, objavio je Božinović na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare