Olujno nevrijeme poharalo Općinu Hercegovac, oštećeno stotinjak objekata

Vijesti 14. kol 202415:33 0 komentara
oluja, općina hercegovac
Unsplash/ilustracija

Olujno nevrijeme zahvatilo je protekle noći Općinu Hercegovac, nanijevši veliku štetu na više od stotinu kuća i gospodarskih objekata, a to su područje u srijedu obišli župan Marko Marušić i načelnik Boro Bašljan kako bi vidjeli razmjere štete vezano za proglašenje elementarne nepogode.

Stradao Mjesni dom

Najviše je stradao Mjesni dom u Palešniku, čiji je krov oštećen i bačen na obližnju crkvu i mrtvačnicu, a urušen je i viseći stop u dvorani. Unatoč velikim materijalnim štetama, srećom nitko nije ozlijeđen, s obzirom da je riječ o domu čiji se prostor često iznajmljuje, no ovoga puta bio je prazan.

Prema procjenama načelnika Bašljana, oštećeno je stotinjak obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, a vatrogasci su od ranog jutra na terenu i saniraju oštećenja.

„Na žalost, svjedočimo velikim klimatskim promjenama gdje nakon ekstremnih vrućina dolazi veliko nevrijeme. Iako je stradalo dosta obiteljskih objekata i mjesni dom, najbitnije je da nije nastradao nitko od ljudi. Zahvaljujem vatrogascima koji su od ranog jutra na terenu, a uglavnom je riječ o zamjeni crijepa na krovištima”, istaknuo je župan Marušić.

U suradnji s Općinom Hercegovac utvrdit će se se jesu li ostvareni preduvjeti da se proglasi elementarna nepogoda na području Općine Hercegovac, dodao je bjelovarsko-bilogorski župan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!