Orešković: Turudić ispunjava ono što HDZ od njega očekuje

Vijesti 09. lis 202420:38 0 komentara

Saborska zastupnica Dalija Orešković gostovala je u Pregledu dana. S našom Ninom Kljenak je razgovarala o radu glavnog državnog odvjetnika.

Hrvatski sabor u srijedu je raspravio Izvješće glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića o radu Državnih odvjetništva RH u 2023. godini, što su oporbeni zastupnici iskoristili da još jednom pokušaju dobiti odgovore na pitanja o curenju informacija iz istraga.

“Nismo dobili odgovore na postavljena pitanja, ali šutnja i manipulativni odgovori Ivana Turudića daju nama na pravo da donesemo neke naše zaključke”, kazala je Orešković.

“Ovo je situacija koja potvrđuje da netko tko unutar DORH-a vuče konce ima bliske odnose s HDZ-om i čiji visoko pozicionirani dužnosnici trebaju biti uhićeni. Takve dojave kompromitiraju kazneni postupak i daje se prilika onima protiv kojih se postupak treba voditi da utječu na svjedoke i unište dokaze”, dodala je.

“Turudić ispunjava ono što HDZ od njega očekuje”

“Ivan Turudić ispunjava ono što HDZ od njega očekuje, a to je ne da provodi nepristran i objektivan kazneni progon, nego da na neki način usmjerava kako će se pojedine procesne radnje odvijati, i to na način da HDZ-u omogući malu, taktičku, startnu prednost”, ističe saborska zastupnica.

Smatra da je poplavom korupcijskih afera stvorena naviknutost građana te da to više nikome nije velika vijest.

“HDZ je devet godina na vlasti i devet godina nije poduzeo ništa da se ti objektivni problemi u pravosuđu riješe. Tvrdim da postoji simbioza koja odgovara i ovakvim čelnicima DORH-a i vladajućoj HDZ-ovoj većini. Na HDZ-u je najveća odgovornost. Tim više što nose stigmu političke stranke pravomoćno osuđene za koruptivno kazneno djelo, koja je nastavila biti najveći generator korupcijskih afera”, objasnila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!