Otkriveno koga je zvao splitski policajac kojeg proziva Puljkov zamjenik

Crna kronika 10. tra 202416:13 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o tvrdnji gradonačelnika Ivice Puljka da su njegovom zamjeniku Bojanu Ivoševiću početkom veljače sačekušu napravili policajci u dosluhu s kriminalcima.

U pitanju je napad na Ivoševića koji se dogodio pred njegovom zgradom nakon što je spriječio rezanje stabala na Gripama. Ranije je reagirao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je pozvao Ivoševića da podnese ostavku nakon što je neosnovano prozvao policiju.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska sada pojašnjava da su 2. veljače, odmah nakon što je Ivošević prijavio napad, krenuli provjeravati što se točno dogodilo.

Policajci nisu sudjelovali u napadu

“Provjerili smo i okolnosti vezane uz telefonski razgovor policijskog službenika i osobe koja je bila na mjestu događaja. Dakle, odmah na početku važno je napomenuti, policija je postupala samoinicijativno, temeljem iskaza zamjenika gradonačelnika i bez da su druga tijela to od nas tražila”, naveli su dodajući kako nisu utvrdili ništa sporno, odnosno nisu pronašli niti jedan dokaz da je policijski službenik, kojeg danas prozivaju Puljak i Ivošević, imao unaprijed informaciju o planiranom napadu na zamjenika splitskog gradonačelnika.

“Ovaj policijski službenik nije ni na koji način sudjelovao u događaju”, ističu.

Nešto se čudno ipak dogodilo

“Policijski službenik nije nazvao počinitelja kaznenog djela, već osobu za koju je pretpostavljao da se nalazi u njegovom društvu, koju poznaje od ranije. Učinio je to isključivo kako bi pokušao smiriti sukob. U cilju utvrđivanja svih činjenica utvrđena je lokacija osoba, obavljeni su razgovori s policijskim službenikom i osobom koju je kontaktirao i nije utvrđena nikakva povezanost policijskog službenika s navedenim događajem, niti da je za njega znao prije, već je sve doznao putem uobičajenih kanala komuniciranja policije obnašajući policijsku službu”, navodi PU splitsko-dalmatinska u svom očitovanju na prozivku Puljka i Ivoševića.

Potvrdili su i da su sve prikupljene informacije dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i Uredu načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske još 16. veljače ove godine. Navode da zamjenik gradonačelnika ima upravo tu dokumentaciju.

Što je napravilo državno odvjetništvo?

“Ne radi se o novima saznanjima niti spoznajama jer je već u veljači sve dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, koje nije naložilo poduzimanje dodatnih radnji.

Potrebno je na kraju još jednom podsjetiti javnost da je policija u odnosu na događaj od 2. veljače 2024.godine u kojem je oštećen zamjenik gradonačelnika Grada Splita u roku od 24 sata dovršila istraživanje te je muškarac uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”, podsjećaju.

Prema njihovom mišljenju zabrinjavajuće je da su Puljak i Ivošević danas bez ikakvih argumenata iznijeli netočne optužbe i prozivali imenom i prezimenom jednog policajca koji, tvrde, nije prekršio zakon. “Izneseni su i podaci o prekršajnoj i kaznenoj evidenciji, koji su zaštićeni osobni podaci, a koji su Općinskom državnom odvjetništvu Split dostavljeni radi provođenja postupka”, zaključuju. Pri tome se misli na prijavu protiv investitora Ante Bešlića za kojeg Ivošević tvrdi da stoji i iza napada na njega, kao i iza ilegalnih radova u Glagoljaškoj ulici.

Ivošević prozvao dvojicu policajaca

“Dužan sam obavijestiti hrvatsku javnost da danas moram prijaviti policajca Stipu Bilobrka za sudjelovanje u sačekuši koja mi je organizirana 2. veljače ove godine. Nažalost, moguće je da je u to uključeno i više policajaca, ali to neka utvrdi istraga koja će se morati dogoditi kako bi hrvatski građani dobili odgovor čuva li hrvatska policija službene osobe ili kriminalne skupine.

Prošli tjedan javnost je od strane medija informirana da je DORH odbacio kaznenu prijavu protiv gospodina Bešlića, čovjeka s lijepim dosjeom, izvođača ilegalnih radova u Glagoljaškoj, za sačekušu ispred mog doma.

Nakon navedene vijesti angažirao sam odvjetnika Ostoju koji je u moje ime izvršio uvid u spis i preuzeo progon navedene osobe za kazneno djelo prijetnje”, poručio je Bojan Ivošević. Citirao je i da je Bešlićev prijatelj nakon napada povikao: “Ulazi u auto, rekao mi je načelnik Balov da idemo ća”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!