Penava za povišice jer “nije populist”, ministre usporedio s generalima

Vijesti 25. srp 202411:41 2 komentara

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava dao je svoj obol velikom povećanju plaća državnim dužnosnicima: "Tko ne misli da je to normalno je populist, a stručnjaci...s njima bih se volio sučeliti."

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava komentirao je povećanje plaća državnim dužnosnicima.

“Kad smo dobili situaciju da su čelnici tijela, ministri 30. po rangu plaća u toj strukturi, bilo je jasno da je to neodrživo, neracionalno i nesvrshishodno iz aspekta odgovornosti, ekspoziture sebe i svog privatnog života prema van. Svi ćemo se složiti da prvi po hijerarhiji mora biti prvi u hijerarhiji po svemu, uključujući primanja”, procjenjuje čelnik DP-a.

Stručnjaci populisti

Komentirajući činjenicu da stručnjaci baš i ne pozdravljaju rast plaća dužnosnika ocjenjujući da plaće običnim građanima nisu dovoljno visoke da bi došlo do povišenja dužnosnicima, Penava kaže da ga “zanima tko su ti stručnjaci. “Zanima me kako bi oni odgovorili na pitanje da su ministri trideseti u rangu ministarstava po plaćama. Ja tu izbjegavam populizam i populiste koji iz tog kuta pričaju o ovoj temi i volio bih pojašnjenja”, rekao je Penava i dodao:

“Na razini gradova, općina i država događaju se situacije da ljudi u javnom i državnom sustavu imaju više plaće od pročelnika, gradonačelnika i njihovih zamjena. Volio bih da mi ti neki protumače smatraju li to normalnim. Nemojmo se lagati, muljati, to nije normalno. Tko kaže da je normalno je populist.

Nisam za subvencije jer nisam za socijalizam

To je kao da general u vojsci ima manju plaću od svojih vojnika i tko bi onda normalan radio taj posao uz svu odgovornost koju taj posao nosi? Volio bih se sučeliti s tim stručnjacima”, oštar je predsjednik Domovinskog pokreta.

Treba li Vlada subvencionirati plin i struju svim građanima ili subvencije treba kalibrirati po nekom socijalnom ključu?

“Više sam za ovo drugo i nisam za nikakav socijalizam”, zaključio je Penava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare