Požar kod Hreljina pod nadzorom, vatrogasci ostaju na požarištu

Vijesti 07. kol 202420:04 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Požar koji je u utorak navečer planuo na području Hreljina nedaleko Rijeke, sada je pod nadzorom, ali nije posve ugašen, pa će vatrogasci cijelu noć osiguravati požarište, doznaje se u srijedu od županijskog vatrogasnog zapovjednika Daria Gauša.

Požar je počeo uz željezničku prugu, širio se na teško pristupačnom terenu, zahvatio je nisko raslinje te se dijelom proširio i u borovu šumu, a gašenje je otežavao vjetar.

Nije ugrozio naselja te je do jutros na jednoj lokaciji ugašen, dok je na drugoj pod nadzorom.

No, tijekom dana se otvorila i treća lokacija s niskim raslinjem i nešto borove šume, iznad željezničke pruge pa se pretpostavlja da je vjetar “prebacio” požar, s obzirom da se prve dvije lokacije nalaze ispod pruge, kazao je Gauš Hini i naglasio da su sve tri lokacije zahvaćene požarom pod nadzorom vatrogasaca.

Sada je na terenu 55 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Rijeke i okolnih gradova i općina te s Liburnije i otoka Krka. Dio vatrogasaca će požarište osiguravati cijelu noć, do jutra, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Dario Gauš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!