Predrag Fred Matić o novim ministrima: Nadam se da neće biti kao u Mućkama…

Vijesti 20. svi 202411:30 2 komentara

Predrag Fred Matić, kandidat SDP-a za europske izbore, gostovao je u emisiji Novi dan kod našeg Igora Bobića s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji.

Komentirajući novu vladu, Matić je izjavio:

“Sve je isto, samo imena se mijenjaju, politika ostaje ista, sve će ostati isto, žali Bože izbora, sve je apsolutno jednako. Malo sam pratio, primopredaja je bila pristojna“, rekao je i dodao:

“Ne kaže se bez veze nije glavni ministar, nego tajnica. Ministri odlaze i dolaze. Nadam se da neće biti kao u Mućkama da kad ostane sam se onako ljulja u stolici i govori “ja sam od danas postao ministar”, nego vrlo brzo to krene u neki normalan ritam, kao da si tamo godinama, pogotovo ako se razumiješ u resor koji si dobio da vodiš”.

Upitan kakvu budućnost predviđa trećoj Vladi Andreja Plenkovića, Matić odgovara:

“Ono što ja predviđam, a nisam baba Vanga ni vidoviti Milan, ali sve vodi prema tome; u roku od nekoliko mjeseci HDZ će rastaviti DP na proste faktore, razvalit će ih i pola će ih “upiti”, da li baš one koji su na mjestima ministara i li neke druge…već viđeno u Hrvatskoj.”

“Sjetimo se HNS-a, HSP-a, Mosta, ako hoćete i HSLS -a. Tko god s HDZ-om sadi tikve, o glavu mu se razbijaju.”

“Svi su oni imali ideju, ali HDZ – melje. Dakle to je ono, turboorganizacija, obitelj, la famiglia – oni to rješavaju”, rekao je europarlamentarac.

Dotaknuvši se DP-a, Matić se pita:

“Što će oni svojim biračima ponuditi na sljedećim izborima kad su se prodali za tri ministarska mjesta? Ništa.”

“Oni moraju pokazati nešto svoje, ako misle ostati. HDZ će pola odbaciti, SDSS se vraća na velika vrata i to je to. Idemo dalje kao da ništa nije ni bilo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare