Puljak o himni u školama: Sram vas bilo. Domoljublje vam je paravan za kriminal

Vijesti 06. ruj 202418:33 0 komentara
Puljak o Lijepoj našoj u školama: Grozim se domoljuba od zanata koji stoje uspravno, a u pozadini...
Ivo Cagalj/PIXSELL / Ilustracija

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije objavio je na svojoj Facebook stranici u petak dokument kojeg potpisuje HDZ-ov župan Blaženko Boban u kojem traži da sve škole na području Splitsko-dalmatinske županije, prvi dan nastave počnu izvođenjem himne.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak iz stranke Centar osvrnuo se na odluku HDZ-a i DP-a kojom himna postaje sastavni dio školskog dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji:

“Grubim nasrtajima na domovinu možete se suprotstaviti i obrazovanjem i edukacijom da se diplome ne smiju kupovati.

Grozim se svih domoljuba od zanata koji stoje uspravno na pjevanju himne s rukom na srcu, a u pozadini potkradaju državu i ovaj narod, plagiraju doktorate, kupuju diplome ili to sve podržavaju. Kakvo vam je to domoljublje? Paravan za kriminal.

Sram vas bilo. Niste dostojni ni himne ni zastave. Hrvatska se voli poštenim radom i životom, a ne pjevanjem himne i tome treba učiti djecu. Živjeti pošteno”, poručio je Facebook komentarom ispod objave Dalmatinskog portala u petak.

dalmatinski portal

Marijana Puljak iz iste stranke oglasila se na X-u gdje je napisala da “nema problem s priredbom dobrodošlice na kojoj se pjeva himna, ali kad je naređuju osvjedočeni prevaranti birača – podivlja.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!