Reakcije na blokovsko parkiranje: “Ne smiju biti diskriminirani oni iz Dubrave ili Novog Zagreba u odnosu na one iz centra”

Vijesti 04. ruj 202414:02 0 komentara
Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović rekao je u srijedu kako je SDP dao prijedloge na elemente koji svima smetaju oko teme blokovskog parkiranja pa moraju vidjeti konačan prijedlog, ali je i poručio da se trenutno neuređeno stanje parkiranja mora riješiti.

“Ovo neuređeno stanje s parkingom stvarno je dizalo tenzije u cijelom gradu. Stvari nisu dobro funkcionirale i treba ih promijeniti. Ono što SDP traži je da se element pravednosti maksimalno uzme u obzir, tako da ne budu diskriminirani na neki način ljudi koji žive u Dubravi ili Novom Zagrebu u odnosu na one koji žive u centru”, rekao je Klisović na konferenciji za medije uoči sutrašnje sjednice Skupštine.

Odgovarajući na pitanja novinara, Klisović je rekao kako misli da će se izuzeti iz glasovanja o planu uređenja Slobodne carinske zone Jankomir koji generalu Čermaku omogućuje gradnju nebodera, a s obzirom na to da je Klisović njegov savjetnik, iako ne vidi ništa kontroverzno u tom projektu.

“To je projekt koji vidim kao dobrim i korisnim za Zagreb, a puno je tu bilo natezanja s bivšom upravom. Konačno te stvari dolaze na svoje mjesto i nevjerojatno je da je potreban toliki dugi niz godina da gradska uprava jednom investitoru omogući da odradi svoj posao”, istaknuo je.

Na dnevnom je redu za sada 39 točaka koje su poslali gradonačelnik i gradske ustanove, dok oporbeni zastupnici ovaj put nisu poslali niti jedan prijedlog u skupštinsku proceduru.

U hitnom postupku je Program javnih potreba u sportu, a Klisović je naveo kako očekuje da gradonačelnik pošalje u hitni postupak i dva izvješća na temelju zahtjeva SDP-a, od kojih se jedan tiče energane.

“Znamo da je našem koalicijskom partneru to možda u nekom trenutku nezgodno, ali SDP čvrsto stoji iza ideje energane kao neizostavnog dijela cjelovitog upravljanja i gospodarenja otpadom u Zagrebu”, rekao je.

Drugo izvješće koje očekuju od gradonačelnika po hitnom postupku je izvješće, na temelju zahtjeva SDP-a, da se uspostavi centar za ponovnu uporabu gdje će sve ono što građani odbace kao otpad, a nije zrelo da postane otpad, biti popravljano, obnavljano i vraćano u distribuciju, a što će imati i socijalni i gospodarski učinak.

Kao neke od važnijih točaka Klisović je naveo izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine, novu odluku o grobljima kojom će se urediti nedostaci, odluke o stipendijama, priuštivo stanovanje u vidu prihvaćanja deklaracije EU-a “Stanovanje za sve” te odluke koje se odnose na povećanje plaća pomoćnika u nastavi.

Također, Klisović je naveo kako se na ovoj sjednici Skupštine vraća zastupnica koja je svoj status stavila u mirovanje – Daniela Širinić iz Možemo, a dolazi i nova zastupnica Sara Medved iz SDP-a s obzirom na to da je Tanja Sokolić sada zastupnica u Hrvatskom saboru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!