Sanja Major: Kad je Grbin postao predsjednik stranke, čini mi se da se uplašio te pozicije

Vijesti 16. kol 202412:00 1 komentar

Potpredsjednica Foruma žena SDP-a Sanja Major i kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Sanja Major gostovala je u Studiju N1 uživo gdje je govorila o svojoj kandidaturi za čelno mjesto SDP-a.

“Kolega Hajdaš Dončić i ja smo za sada jedini kandidati koji se spominju. Uskoro počinje kandidacijski postupak i traje 10 dana. Ja pretpostavljam da ću prikupljati potpise, da ne mogu očekivati podršku od lokalnih organizacija. Nisam tražila ni podršku formalnih stranačkih struktura i to zaista ne očekujem u ovoj fazi”, rekla je Major koja je već objavila svoj program.

Naglasak je, kaže, stavila na jasno socijaldemokratsko pozicioniranje i otklon od svakog nacionalizma.

SDP mora napraviti jedan ozbiljni korak ulijevo. Ja bih rekla da se u ovom trenutku, pogotovo nakon objave moje kandidature, nešto u SDP-u počelo mijenjati. Uporno ponavljam da mi pobjeda čak nije toliko bitna. Mislim da sama moja kandidatura već mijenja okoštale obrasce ustaljene u SDP-u tako da ćemo ipak morati razgovarati o nekim pitanjima koji su važni za SDP”, rekla je Major.

Dodala je i ako ne postane predsjednica da se neće kandidirati ni za jednu drugu poziciju nego će pokrenuti stranačku frakciju.

Koju ocjenu zaslužuje Peđa Grbin?

Major se osvrnula i na Peđu Grbina i njegovo vodstvo stranke.

“Peđa je bio izvrstan saborski zastupnik, ali kada je postao predsjednik stranke čini mi se da se uplašio te pozicije i odgovornosti koju ona nosi. Sjećam se nekih poteza koje nije učinio, a trebao je. Potpuno mi je neprihvatljivo da se za neke stvari nismo ni pokušali izboriti”, rekla je Major.

Major je komentirala i odnos Milanovića prema SDP stranci.

“Milanović je obezvrijedio sve što je SDP dobro napravio za demokraciju”

“Predsjednik države je na zadnjim parlamentarnim izborima doista napravio ustavni attack na izbore i obezvrijedio je sve ono što je SDP dobro učinio za demokraciju Republike Hrvatske.

Milanović je nažalost već godinama veliki problem SDP-a. Mi smo kao stranka zaista uz njega i njegovo vodstvo SDP-a je ostvarilo velike rezultate, ali u isto vrijeme nas je udaljio od socijaldemokratskog koncepta”, kaže Major.

Odgovorila je i na pitanje hoće li dati podršku Milanoviću ako postane predsjednica stranke.

“Ja bih napravila jednu stvar. Pitala bih cijelo članstvo što misle o tome da Milanović postane predsjednik ili da mu se uskrati podrška za izbore”, otkrila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare