SDP-ov vijećnik napustio stranku: Plenković je bio u pravu, SDP je duboko korumpiran

Vijesti 29. kol 202412:41 3 komentara
Samir Haj Barakat
Davor Javorovic/PIXSELL

Vijećnik SDP-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini Samir Haj Barakat izvijestio je u četvrtak kako, zbog nezadovoljstva stanjem u stranci, izlazi iz SDP-a te podnosi ostavku na dužnost vijećnika, a mandat vraća stranci s čije je liste izabran.

Na početku današnje sjednice Županijske skupštine Barakat je kazao kako je razočaran stanjem u stranci i provedbom unutarstranačkih izbora, koje smatra nedemokratskim i vođenima “šalabhter demokracijom”. Zbog toga je odlučio napustiti SDP-a i dužnost županijskog vijećnika, ali kako respektira činjenicu da je u Skupštinu izabran s liste SDP-a, mandat je, iz moralnih razloga, odlučio vratiti stranci.

U izjavi novinarima Barakat je kazao kako je od SDP-a očekivao puno više, jer je to lijeva stranka, koja se prvenstveno vodi načelima da je dostojanstvo važnije od pobjede i da je vladanje stvar odgovornosti za vođenje jednog naroda.

U zadnjim turbulentnim razdobljima, ali i ranije, SDP je u meni izazivao dosta veliki otpor jer se nisam smatrao dobrodošlim, bez obzira na sve svoje rezulate nisam bio prepoznat, i mogao bih reći da su me u mnogo čemu sabotirali, dodao je.

“Ne volim se slagati s Plenkovićem”

Ističe kako je očekivao da će se izbori u SDP-u provesti demokratski, i da će to biti mogućnost da svi koji različito misle, mogu na pošten način biti birani. Smatra kako neke okolnosti upućuju da su ovi izbori namješteni “šalabahter demokracijom”, koja je odredila koji članovi uopće mogu imati pravo izbora.

“To definitivno govori o tome da je Andrej Plenković, s kojim se ne volim slagati, bio u pravu kada je rekao da je SDP jedna duboko korumpirana stranka”, ustvrdio je Barakat.

Najavio je kako će podnijeti ostavku i na dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Našica, gdje je na posljednjim lokalnim izborima bio nositelj liste, te također predati mandat SDP-u.

Na upit novinara da komentira pohvale, koje mu je svojedobno uputio prethodni župan Ivan Anušić, kada je rekao da bi ga rado vidio u HDZ-u – Barakat je kazao kako je “čovjek lijevih uvjerenja, da će takav uvijek i ostati, te da “eventualni ulazak u HDZ-u nije ulazak u stranku kojoj pripada”.

Poštujem demokršćanska načela, ali ne pripadam demokršćanskom spektru, i nisam izašao iz SDP-a, da bih ušao u neku drugu stranku. Trenutno sam toliko razočaran politikom u Hrvatskoj općenito, da ne razmišljam o nekom drugom političkom djelovanju, poručio je Barakat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare