Kako je studentica iz Rijeke 35 puta nezakonito izvukla novac s računa poznate kladionice?

Crna kronika 12. srp 202407:06 4 komentara
Pexels

Studentici iz Rijeke, rođenoj u Las Vegasu, riječki sud izdao je kazneni nalog kojim je osuđena na osam mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana zbog računalne prijevare.

Ova 23-godišnjakinja, koja ima i hrvatsko i američko državljanstvo, proglašena je krivom jer je s računa PSK kladionice u prosincu 2022. povukla nešto više od 4,6 tisuća eura.

Kako je izvukla novac?

Učinila je to, kaže sud, nezakonito, preko računalne aplikacije PSK kladionice, a koristila je pri tome svoj korisnički račun od imenom “Rujorux10”. Istražitelji su utvrdili i s kojeg ID broja je upala u sustav, te napravila čak 35 transakcija prebacujući novac s računa PSK na svoj.

Osim što je dobila uvjetnu zatvorsku kaznu osuđena studentica mora vratiti novac kladionici nakon što presuda postane pravomoćna.

Djevojka je doduše pokušaja uvjeriti istražitelje da nije prekršila zakon no ni tužiteljstvo ni sud nisu joj povjerovali.

Sve zbog mlađeg brata

“Korisnički račun u PSK kladionici otvorila sam na svoje ime, ali za svog maloljetnog brata koji ga je onda dalje koristio. Ja nisam upravljala tim računom”, tvrdila je.

U svom se iskazu prisjetila da joj je krajem 2022. brat rekao da je na kladionici osvojio neki dobitak, te je novac htio podijeliti s prijateljima.

“Tražio je od mene da te iznose podignem, pa sam to i napravila”, rekla je u svojoj obrani.

Kako je otkrivena prijevara?

Tužiteljstvo je, međutim, istaknulo kako za to nije priložila nikakve dokaze, a nije ni odgovarala na pitanja kako bi možda pojasnila što se točno dogodilo.

Iz PSK su pak otkrili neovlaštene transakcije jer su im dojavljene putem procesora plaćanja internetskog prometa. Nakon toga su utvrdili da je novac neosnovano završio na računu studentice iz Rijeke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare