Tko će biti na čelu Odbora za ljudska prava i manjine: “Pupovac je najizgledniji kandidat”

Vijesti 13. lip 202411:58 0 komentara
N1

Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, bio je gost N1 Studia uživo kod Sandre Križanec gdje je komentirao tko će biti novi predsjednik Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine.

Saborski klub nacionalnih manjina potvrdio je da će se sljedeći tjedan očitovati o predsjedniku Odbora za ljudska prava i manjine, a hoće li Klub  ustrajati da to bude Milorad Pupovac, govori Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine.

“Idući tjedan ćemo imati sjednicu Kluba nacionalnih manjina na kojem ćemo donijeti konačan prijedlog. Kada je riječ o toj problematici, to je praktički riješeno u utorak na koalicijskom sastanku. Poštovat će se volja Kluba. Za nas je ta tema apsolvirana, a vjerujem da će taj prijedlog biti očekivan.”

Pupovac najizgledniji kandidat

Odgovorio je i na pitanje je li Pupovac jedini u igri za to mjesto.

“Svih nas osam kandidata smo legitimni da budemo na čelu Odbora, ali na tragu svega mislim da je Pupovac najizgledniji kandidat, ali ništa još nije konačno. Mislim i da je do ove situacije došlo nepotrebno i da se nepotrebno stvara drama. Pozicija predsjednika ovog Odbora do sada nije bila nikada tako problematična”, dodao je Hodžić i rekao da nema krize među vladajućima u usuglašavanju stavova.

“To je bio jedan konstruktivan sastanak u vrlo ugodnoj atmosferi. Situacija je jako jednostavna.”

Komentirao je i Milorada Dodika i njegovu najavu odcjepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine.

“Najavljuje to proteklih 10 do 15 godina, a i dalje se nije pomaknuo iz Banja Luke i mislim da će tako biti i u budućnosti. Jedni lijek je da se što manje stvara pompa oko toga.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!