Parking vrijedan 2,25 milijuna eura: Gradi se veliko parkiralište u starom zagrebačkom kompleksu

Vijesti 17. srp 202408:20 0 komentara
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Zbog radova na kompleksu Paromlin u Zagrebu zatvoreno je veliko parkiralište s oko 450 mjesta. Stoga Grad planira proširiti i nadograditi parkiralište u kompleksu Gredelja na Strojarskoj cesti.

Prije nekoliko dana, naime, raspisan je 2,25 milijuna eura vrijedan natječaj kojim se traže izvođači radova, a ponude se mogu poslati do kraja mjeseca, piše Večernji list.

Projektom je planirano uređenje parkirališta s oko 400 mjesta za automobile te još 48 mjesta za motocikle i 52 za bicikle. Dodatnih će 25 parkirnih mjesta biti rezervirano za vozila osoba smanjene pokretljivosti. Izgradit će se i pristupna prometnica koja će voditi do parkirališta, a uz nju će se ucrtati i biciklističko-pješčačka staza.

Ruše se zgrade

Predviđeno je i postavljanje nove rasvjete te hortikulture, a izvest će se i sustav oborinske odvodnje te urediti prometna signalizacija. Radovi uključuju i uklanjanje svega što smeta na gradilištu, poput granja i drveća te postojećeg asfalta, tračnica i rubnjaka.

“Parkiralište trenutačno ima priključak na javnu cestu iz smjera Strojarske, a u budućnosti će imati pristup i s Trnjanske, što je predmet posebnog projekta”, stoji u natječajnoj dokumentaciji.

Buduće parkiralište nalazit će se na zapadnom dijelu kompleksa Gredelj, i to na mjestu građevina koje će se ukloniti. Grad je u veljači raspisao natječaj za rušenje zgrada na području bivše tvornice, a u svibnju je za taj posao odabrana tvrtka TGT – ADRIATIK iz Pule.

Procijenjena vrijednost nabave je bila dva milijuna eura, no posao je sklopljen za 619.548 eura bez PDV-a. Njihov je zadatak srušiti 14 građevina kako bi se ondje moglo smjestiti buduće parkiralište. Neke se zgrade, stoji u natječajnoj dokumentaciji, ipak neće moći ukloniti jer su zaštićene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!