U Zagrebu i Osijeku kreće gradnja zgrada koje znače spas za 358 obitelji

Vijesti 15. lis 202415:34 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

U zagrebačkom Blatu na križanju Fiolićeve i Rastočke ulice planirana je gradnja zgrade - podrum, prizemlje i tri kata - sa 152 stana, a imat će četiri ulaza i trgovinu te joj je procijenjena nabavna vrijednost 10,95 milijuna eura bez PDV-a.

Ukupna neto korisna površina stanova s pripadajućim spremištima i garažnim parkirnim mjestima (162, od čega 55 u garaži) iznosi 9017,34 kvadratna metra, piše tportal.

Nakon što se izabere izvođač radova i uvede u posao, rok za gradnju je 480 dana. Bude li sve u roku i ne bude žalbi na postupke javne nabave, u idealnim uvjetima novi stanari mogli bi se useliti u zgradu krajem 2026. godine.

Kako su liste prvenstva za dobivanje POS stanova utvrđene prije nekoliko godina, a početak gradnje se otegao, tako je Agencija paralelno uz traženje izvođača produžila važenje lista u Zagrebu i Osijeku do konca 2026. godine, a kandidatima najavila upućivanje dopisa s uputama o dostavljanju potrebnih informacija te ih zamolila da se odazovu i dostave svoja očitovanja u za to ostavljenom roku.

1300 eura po kvadratu u Osijeku

Osječka pak zgrada, procijenjene nabavne vrijednosti 15,85 milijuna eura bez PDV-a, nešto je veća od zagrebačke i imat će 206 stanova, od garsonijera do trosobnih, ali i 21 prilagodljiv stan za osobe smanjene pokretljivosti.

Cijeli projekt s uređenjem okoliša i infrastrukture ukupne je neto površine od 12.969,16 kvadratnih metara.

Riječ je o objektu smještenom na lokaciji uz Vinkovačku i Dunavsku ulicu, a sastoji se od tri građevinske cjeline različitih katnosti – podzemna etaža, pet (P+4) i šest (P+5) nadzemnih etaža.

Također je planirano 206 parkirnih mjesta, od čega 96 u podzemnoj garaži. Kako je prije nekoliko dana rekao osječki gradonačelnik Ivan Radić, cijena ovih stanova trebala bi iznositi oko 1300 eura za metar kvadratni.

Rok za izgradnju je 540 dana od uvođenja izvođača u posao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!