Velika debata u Točki na tjedan: Gosti Bartulica, Kekin, Račan i Stier

Vijesti 17. svi 202415:40 0 komentara
N1

Imamo novi parlament! Zastupnice i zastupnici, njih 151, svečano su prosegnuli na dužnost 11. saziva, koji je iznjedrio koalicijsku Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta. U maratonskoj raspravi saznali smo da program Vlade ostaje manje viši isti, dok koalicijski sporazum još nismo vidjeli. Što je to novo u ovoj koalicijskoj Vladi, kakav sadržaj dogovorenom okviru i programu donosi Domovinski pokret i njegova tri ministra? Što očekivati od ovog saziva Sabora u zakonodavnom, ali i institucionalnom smislu?

Gosti velike debate TNT-a su Davor Stier (HDZ), Ivan Račan (SDP), Stephen Nikola Bartulica i Ivana Kekin (Možemo).

Pokušaj atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, u samom srcu Europske unije, vijest je koja je obilježila tjedan. Zašto se to dogodilo i je li se moglo spriječiti? Koje su posljedice vladavine Roberta Fica na polarizaciju u društvu i slobodu medija? Za TNT iz Bratislave govori urednik i novinar Peter Bielik.

Europski izbori su pred vratima, a kampanje o važnim temama gotovo da nema. U TNT-u se bavimo pitanjem razine demokracije u današnjoj Uniji. Je li očigledno nazadovanje demokratskih institucija rezultat djelovanja država članica ili same unije? Kakve bi reforme trebalo provesti da se to zaustavi i promijeni? Gost TNT-a je profesor sociologije i politike s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Dario Čepo.

Razgovarat ćemo i o ideji devetogodišnje škole koja se uvodi kroz – vrtiće. Kako će odgajatelji kojima nedostaje prostora, vremena, edukacije i ljudi, iznijeti trostruko povećanje satnice za predškolu? Gošća TNT-a je Katarina Turković Gulin iz Udruge SIDRO.

Aktualne teme, od vršnjačkog nasilja i demografije do detalja novog programa Vlade, analiziramo s kolegicama Ivankom Tomom iz Jutarnjeg lista i Sanjom Modrić, kolumnisticom Telegrama.

Budite iz TNT i Milu Moralić, nedjeljom od 9 do 12, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!