Veliki požar kod Splita pod kontrolom: Na terenu 140 vatrogasaca, jedan ozlijeđen

Crna kronika 30. srp 202409:16 > 09:30 0 komentara
Požar
Pixabay/Ilustracija

Županijski vatrogasni centar (ŽVOC) Split u 2:34 zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Kaštel Sućuraca u blizini željezare, između Ceste Pape Ivana Pavla II. i Ceste dr. Franje Tuđmana.

Požarom su zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Na intervenciji sudjeluje 140 vatrogasaca s 40 vatrogasnih vozila s OP Kaštela, OP Split, OP Solin, OP Trogir, OP Omiš i IVP Split-Divulje, a angažiran je i protupožarni vlak Robel.

“Požar još uvijek nije lokaliziran, ali je pod kontrolom. Gasi ga 140 vatrogasaca s 40 vozila, zračne potpore nema, ali stanje je zadovoljavajuće”, rekao je za N1 Darko Maretić, kaštelanski vatrogasni zapovjednik.

Prilikom gašenja, jedan je vatrogasac ozlijeđen i zbrinut, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

“Vatra je iz otvorenog prostora ušla u prostorije firme Cezar gdje je zahvatila instalacijske kablove struje koji su tamo bili uskladišteni. Uz to, zahvatila je i bale papira i raznoraznu plastiku te otpad. Vatra je došla u blizinu trgovine Metro i skladišta tvrtke Fero-term, no promptnom reakcijom vatrogasaca, širenje na te objekte je spriječeno. Trenutno se radni na sanaciji po skladištima, a na požarištu rade i dva bagera te će oko deset sati početi reduciranje vatrogasnih snaga” kazao je Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije, prenosi Slobodna Dalmacija.

Inače, tvrtka Cios, odnosno Cezar, je u vlasništvu Petra Pripuza, hrvatskog “kralja otpada”, u čijim su postrojenjima i skladištima za zbrinjavanje otpada požari toliko učestali da je javno govorio kako sumnja na sabotažu. Posljednji je bio koncem lipnja na istom mjestu u Kaštelima, a malo prije toga i kod Zaprešića u Eko-Flor Plus, koji je također u sastavu tvrtke Cios.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!