Zoran Milanović bez objašnjenja zabranio vojnu vježbu ratnih brodova

Vijesti 31. srp 202414:34 2 komentara
Zoran Milanović i vojnici
Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović bez objašnjenja je zabranio održavanje vojne vježbe Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske na području Kupara. Vježba se trebala održati od 1. do 3. kolovoza.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, Milanović je usmenim putem načelniku Glavnog stožera Tihomiru Kundidu prije dva dana izdao zapovijed da se vojna vježba ne smije održati.

Naime, u vojnoj vježbi trebalo je sudjelovati pet brodova – dvije raketne topovnjače klase Helsinki, desantni brod minopolagač i dva desantno-jurišna broda. Svi brodovi već su isplovili iz splitske luke Lora te su se nalazili kod Luke Gruž u Dubrovniku. Nakon Milanovićeve zapovijedi, brodovi su se vratili prema Splitu.

U vježbi su trebali sudjelovati pomorska grupa Zapovjedništva specijalnih snaga te jedan vod Kopnene vojske. Riječ je o redovitoj vojnoj vježbi sinergije pomorskih i pomorskih snaga, koja se održava u rujnu na području Žirja. No ove godine Ministarstvo obrane i Oružane snage vježbu su pomakli na kraj srpnja, prije obilježavanja operacije “Oluja”.

U Glavni stožer i Ministarstvo obrane nije došlo nikakvo službeno objašnjenje ove odluke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare